Wpis z mikrobloga

Czy to jest dobry rozkład makro na masie?
Wchodzę na 3200kcal z 3000kcal po 1,5 miesiąca, ale muszę zmienić proporcje, bo chyba nie ma już sensu dokładać np białka, bo nic to nie da. Jedyne co, że nabijanie takich ilości węgli wcale nie jest takie łatwe, o ile się tego nie robi słodyczami xd

Wszelkie opinie mile widziane. Dokładam, bo waga od dwóch tyg stanęła, nie ma juz tez takiego progresu siłowego. Ważę 77kg.

#mikrokoksy #silownia #zdrowie #dieta #odzywianie
PanLodowegoOgrodu - Czy to jest dobry rozkład makro na masie? 
Wchodzę na 3200kcal z ...

źródło: image_picker_C0CF3D31-10AE-47E1-9AFD-D18235ADAB4D-88555-00000E4D7E1D66F4

Pobierz
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PanLodowegoOgrodu: mam bardzo podobny rozkład przy 82 kg i jestem na razie zadowolony, staram się schodzić jak najniżej z tłuszczami ale jest ciężko przy normalnym jedzeniu (chyba, że możesz sobie pozwolić na low fat gouda i stek z ligawy co drugi dzień ( ͡° ͜ʖ ͡°) ) na dobicie węgli najlepiej mi wchodzi banan (czasem 4) do posiłków i pomiędzy
Morison - @PanLodowegoOgrodu: mam bardzo podobny rozkład przy 82 kg i jestem na razie...

źródło: 1000014686

Pobierz
  • Odpowiedz
@SbigniewZtonoga: Zwiększanie ilości owoców na masie a tym samym również ilości błonnika to akurat niezbyt mądre rozwiązanie zwłaszcza jak ktoś mówi ze ma problem z przejedzeniem tego co ma do tej pory. Prędzej idzie sie w utrzymywanie tej samej ilości owoców j zastępowanie świeżych suszonymi ale nigdy nie słyszałem zeby rozwiązaniem na brak możliwości przejedzenia weglj było zwiększenie ilości żarcia z błonnikiem
  • Odpowiedz
@PanLodowegoOgrodu: Powiem ci tak, węgli im więcej tym lepiej. Tłuszcze minimum 1g/kg masy ciała żeby hormony nie siadły. Takie założenia sobie przyjmujesz, a potem jesz jak ci wyjdzie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Serio raz trochę więcej tłuszczy, raz ci wyjdzie trochę więcej węgli i dużej różnicy to nie zrobi, chyba, że ciśniesz na poziomie profesjonalnym, ale wtedy byś nie masował raczej na 3200
  • Odpowiedz
@SbigniewZtonoga: nie trzeba, ale jak masz z jakies 80g błonnika to to też za zdrowe nie jest. Sam jem dziennie ok 80 g wegli w formie owoców i dodatkowe 40 w formie warzyw co daje jakieś 800g jablek/800 g jakiejś mieszanki warzywnej. Jedzenie większej ilości warzyw i owoców kończy sie u mnie nadmierna retencja i wzdęciami. W efekcie czego tak przy +550g wegli nie idzie jeść juz poprzez podbijanie warzyw
  • Odpowiedz