Aktywne Wpisy

Ketoprofen +56
Wczoraj na dyżurze miałam (jeszcze) nastoletnią pacjentkę z nowotworem OUN. Dziewczyna z utrwalonym niedowładem, karmiona PEGiem.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.
W badaniach wyszły prawdopodobnie przerzuty do kości.
Mam r-------e święta całkowicie od wczoraj, nie mogę przestać myśleć o niesprawiedliwości jaką spotkała taką niewinną młodą osobę.
Dla mnie wierzenie w jakąś wyższą sprawiedliwość w postaci Boga świadczy po prostu o debilizmie i niskim IQ. Sorry ale no nie da się wierzyć widząc takie rzeczy.

#heheszki #przemyslenia #autyzm
Ja podchodzę do tego z lekkim dystansem, ale moja żona faktycznie ma już dosyć tego ze małe dziecko które biega i się świetnie bawi ma ADHD bo biega i się świetnie bawi, a jak nie slucha poleceń obcej pani psycholog (ma 2 lata!!!)
Tylko ci ludzie potrafią do tego stopnia sie zafiksować w jakieś dziedzinie, ze są ponadprzeciętni
Owszem głębsze spektrum to juz problem
Na mojej siłowni był chłopak, który mimo 8 wolnych kabin prysznicowych, czekał pod moją aż ja skończę, bo zawsze do tej kabiny wchodził i jakakolwiek zmiana wywołałaby u niego atak paniki.
Sam niewiedziałem,
@OstroS: Z jakiego powodu byliście u Pani psycholog, skierowanie ze żłobka?
@i_teraz_wchodze_ja_caly_na_bialo: jestem przekonany, że to typowy błąd przeżywalności.
Widzisz takiego typa jak Musk, a nie widzisz milionów, których sukces polega na tym, że zna się na rodzajach pociągów lub czołgów ¯\(ツ)/¯
@olokynsims: weź wypad z tymi durnotami stąd
@OstroS: Głośno myśli i oswaja rodziców z potencjalną diagnozą. Symptomy można znaleźć u niemal każdego, nikt kompetentny na tej podstawie diagnozy nie wystawi, ale też faktem jest że rodzice zazwyczaj na początku to wypierają nawet jeśli diagnozą jest ewidentna, a autyzm wcale nie taki
@olokynsims: Co za brednie tu przynosisz?
- Bardzo duże badania populacyjne (obejmujące setki tysięcy dzieci w różnych krajach) nie wykazały związku między szczepieniami a autyzmem.
- Nie potwierdzono związku między szczepionką MMR a autyzmem - pierwotna publikacja sugerująca taki związek została wycofana, a jej autor utracił prawo
Bo dziś to każdy se te diagnozę - zasadną czy nie - przypina niczym tarczę od życia, aby przypadkiem się nie ogarnąć, tylko inni wokół niego musieli skakać i się dostosować do jego z------a.
No faktycznie, postęp ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Kur trochę się przestraszyłem, bo nigdy o tym nie myślałem.. Ale sam mam wszędzie gdzie chodzę swoje ulubione miejsca jak autysta xD
Tak też miałem swoją ulubiona kabinę na siłowni xD
No tylko ja mogę się wykąpać w każdej, ale najlepiej w
A kto ma tak, że przestaje myśleć dopiero przy głośnej muzyce? Że dopiero wtedy ten natłok myśli się wycisza i czuć spokój? Jak ktoś ma problem to niech spróbuję.
Bzudry z tymi metalami. Nie jest to nigdzie udowodnione. Żadne badanie na to nie wskazuje.
Po 2 i najważniejsze dziś już niema żadnych metali w żadnych szczepionkach.
Tylko i wyłącznie diagnostyka która w tym temacie praktycznie nie istniała przed 1990 rokiem.