Wpis z mikrobloga

Anulowałem subskrypcję na Spotify. Gdzie słuchacie muzyki, co polecacie ?
  • 154
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Anulowałem subskrypcję na Spotify. Gdzie słuchacie muzyki, co polecacie ?

@damian-lw: YouTube, ewentualnie własna piracka kolekcja, a jak masz pieniądze, miejsce i potrzebę na coś więcej niż głupie subskrypcje (oraz chęć wspomagania artysty) to można kupić sobie gramofon i płyty winylowe.
  • Odpowiedz
@Notes: Chłop co porównuje fizyczny samochód do muzyczki mp3 xD
A Ty 30 lat płacisz Spotify, czy jak? Wprowadzili opłaty "na piractwo", czyli słuchanie muzyki zostało opłacone, proste.
  • Odpowiedz
@damian-lw: sprawdź sobie Vivi Music albo Metrolist (wspiera Google Chomecast). Bardzo podobne apki i do słuchania muzyki lepsze niż np. NewPipe (bardziej intuicyjne). Działają pod Android Auto. To są klienci YouTube Music i bez problemu zgrasz sobie listę ze spotify (np. poprzez stronkę tunemymusic). Żadnych reklam, przerywników itd. Jedyna upierdliwość co jakiś czas zrobić aktualizację jak np. przestanie odtwarzać muzykę bo youtube wprowadzi jakieś nowe zabezpieczenia.
  • Odpowiedz
@damian-lw: Ja serio nie narzekam na mp3 mimo że jestem raczej entuzjastą technologi. Choćby dlatego że działa niezawodne na parkingu podziemnym, a zazwyczaj tam odpalam muzyczkę. Ale ja w sumie kółko słucham tego samego, więc nie muszę ręcznie dorzucać utworów.

No i żeby zauważyć gorszą jakość to ja za głuchy jestem
  • Odpowiedz
@damian-lw: Zależy ile masz tej muzyki jak tam 30Gb to wrzuć wszystko na telefon i jazda.
Nie będzie jak na spotify za który płacisz że "Hej ten album teraz jest niedostęny z pwoodu umowy " xDDDDDDDDDD
Kurde płacisz i nie ma, porażka!

Jak masz więcej muzyki to pomyśl o własnym nasie np synology czy czymś DYI i sluchaniu muzyki przez np Symfonium a muzyke masz np na Jellyfinie (taka aplikacja)
  • Odpowiedz
@damian-lw: tidal - ma lepszy interfejs, więcej możliwości + lepszą jakość muzyki. Jak masz swoje MP3 na dysku i androida to polecam apkę AIMP, brak reklam co jest zmorą jakichkolwiek apek, po prostu rzygam reklamami w telefonie albo na www
  • Odpowiedz