Wpis z mikrobloga

#gielda Ostatnio ktoś wrzucił portfele publiczne popularnych YouTuberów, śmieszne jest to, że osoby które teoretycznie mają dużo większą wiedzę o świecie finansów i giełdzie nie potrafią albo minimalnie biją indeksy. Nawet portfel publiczny zawód inwestor od początku powstania ma aktualnie praktycznie taką samą stopę zwrotu jak betaetf mwig40. Chyba jednak zostanę ETFiarzem ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kojiro_hyuga: "Nawet portfel publiczny zawód inwestor" - NAWET jego? On ma po prostu największą publikę bo umie trafić do ludzi z zerową wiedzą lub poczatkujących
  • Odpowiedz
@kojiro_hyuga: blended stopa in the long run wyjdzie na to samo prawdopodobnie, ale nie jestem w stanie przewidziec, ktory ETF bedzie bil rekordy teraz, a ktory za pare lat. Wiec taki Zawod Inwestor - dobrze betuje teraz, ale mwig40 go goni, za 5 lat, mwig40 moze przestac go gonic, ale on nadal moze dobrze betowac. i wtedy jego portfel bedzie robil rzeczywista roznice. to jest zbyt krotki okres aby takie
  • Odpowiedz
@kojiro_hyuga:

lol a Wilka z Wall Street widział?

“Number one rule of Wall Street: Nobody - I don't care if you're Warren Buffett or Jimmy Buffett - Nobody knows if the stock's going to go up, down, sideways, or in fucking circles, least of all stockbrokers. It's all a Fugazzi. You know what a Fugazzi is?”

Czego oczekujesz od jakichs jutuberów xD
Makarow - @kojiro_hyuga: 

lol a Wilka z Wall Street widział?
 “Number one rule of Wa...

źródło: obraz

Pobierz
  • Odpowiedz
widziałem ostatnio stope zwrotu portfela publicznego i było to cos ponad 30 procent rocznie skali kilku lat

@cojaturobiedokunedzy: @programista70k ale to wiemy dopiero po tych kilku latach, poza tym nie wiadomo czy w przyszłości zostanie utrzymany podobny wynik.

Widziałem różne artykuły, z których wynikało że profesjonalni traderzy ze swoją strategią wstrzelili w odpowiedni czas na rynku, a potem byli ledwo przeciętni. Kiedyś czytałem o bohaterach Czarodziejów Rynku i nie
  • Odpowiedz