#iptv #tivimate 5.2 Co jakiś czas oglądany program TV zawiesza się ,czarny ekran,trzeba zmienić kanał i znowu na jakiś czas jest ok.Jakieś pomysły.Z góry dzięki
@Insiders @xBARTEXx szczerze nie potwierdzę tego bo od początku korzystam z SIPTV i nigdy z innego programu nie korzystałem. Na jakość SIPTV nigdy nie narzekałem typu „pixele na obrazie, klatkowanie, jakieś szumy”. Też wydaje mi się, że nie powinno mieć to znaczenia czy obraz jest odtwarzany z SIPTV czy z TiviMate ale na telegramie pare dni temu paru użytkowników TiviMate napisało, że miało okazje oglądać na SIPTV i mieli wrażenie,
@tadeuszw46: kurde moi rodzice mają to samo na plusx i Xiaomi Box gen 2, co ciekawsze na gen 3 nic się nie dzieje. Używają tej samej listy i tej samej wersji Tivimate (5.2) od 2 miesięcy na obu urządzeniach, a zaczęło się może tydzień - dwa temu. Daj znać jak ogarniesz jakieś rozwiązanie, może pamięć podręczną wystarczy wyczyścić?
@gagowie: Chyba nie, bo gen 3 ma już 14? Ale to nic nie zmienia, ja mam na 3 urządzeniach Tivimate i mi się takie rzeczy nie zdarzały ani na ATV 12, ani na 14.
@radziuxd: Dopytuje bo skoro piszesz, że ta sama lista ( plusx ) i ta sama wersja tivimate ( 5.2.0 ) na jednym urządzeniu problem jest, a na innym nie ma to raczej nie wina tivimate lub nie tylko wina tivimate. U mnie tivimate na ATV11 śmiga pięknie. Córka ogląda na drugim tv gdzie mam Kinhanga G1 z ATV14 i też nic nie mówiła o problemach.
@gagowie: Ale to się z niczym nie łączy, bo Tivimate już od dawna ma wersję 5.2.0, od sierpnia? Używałem jej już na Philipsie z ATV 12 i po aktualizacji do 14. Na Strongach S3 Pro tak samo na 12 i 14. Nigdy nie było problemu. ¯\(ツ)/¯ Szkoda, że OP w końcu nie napisał na czym ogląda.
@tadeuszw46: Odtwarzanie tunelowane włączone czy wyłączone? U rodziców było włączone, więc kazałem ojcu wyłączyć i mówi, że na razie okej. Spodziewałem się, że było wyłączone i włączenie da poprawę, no ale kazałem mu oglądać obserwować.
Niedawno nawet przeczytałem opinie użytkowników TiviMate, że na SIPTV obraz jest lepszy
Tivimate to najlepszy program, a żaden program nie zmieni jakości obrazu, bo żaden nie transkoduje! Strumień jest 1:1 puszczony i tyle.
@tadeuszw46: To z powrotem.
@
Szkoda, że OP w końcu nie napisał na czym ogląda.