Wpis z mikrobloga

#lublin #czuby #internet
Jaki najlepszy dostawca neta? Mam teraz play(UPC było zajebiste, odkąd przejął ich play to jest padaka) i to najgorsze co mnie w życiu spotkało. Wg. internet gov pl mam do wyboru orange, plus, tmobile, vectra, ktoś ma jakieś opinie?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@elgebar: Żaden dostawca nie gwarantuje dostępu do neta po wifi, ale play wybitnie trzyma się tego zapisu, więc nałogowo na telefonach/laptopach zrywa mi neta i muszę wyłączyć i włączyć WIFI żeby znowu załapało, coś jakby przekroczył próg zużycia neta i musiał połączenie (na początku zrzucałem to na telefon, ale w ostatnim roku wymieniłem wszystkie telefony/laptopy w mieszkaniu i problem nada występuje a w UPC nie miałem tego problemu), randomowe przerwy
  • Odpowiedz
@Windator: mam TmObile z telewizja i jest spoko. Wczesniej upc ucieklem przed przejściem do play. Nie zawiesza sie nic od roku dziala top. I telewizja laczy sie po wifi i zero buferowania. Jak to mialo miejsce w upc. I zalatwiaj oferte przez infolinie. Stacjonarnie nie maja tak dobrych.
  • Odpowiedz
@czarna_olewka: zależy gdzie, u mnie na śląsku bardzo często wieczorami między 19 a 20, czasem nawet później, zdarzają się packet lossy takie, że jak np. gierczysz z ziomeczkami w jakikolwiek "planned" content typu m+/rajdy w wowiku, jakaś liga, cs, to w--------a cie z meczu bo doslownie net przestaje dzialac i intujesz kolegom giereczki.

Do codziennego przeglądania w sumie jest zajebiscie, prędkości zawsze 800-900 mbit po kablu, przez parę minut jak
  • Odpowiedz
@Windator sprawdź na internet.gov.pl co masz dostępne. Byłem w UPC (potem Play) wiele lat i w listopadzie przeszedłem do Netii - taniej o 10 zł, szybkość 4x taka. Zero awarii, zero mikro przerwań - wszystko po Wi fi śmiga. Osobiście polecam. W UPC miałem po kablu miedzianym i bałem się czy chłop założy prawdziwy światłowód (PEM? Czy jak oni to nazywają u siebie, w każdym razie FTTH). Młody gość wyrwał kable,
  • Odpowiedz
@Windator: Mam NJU (to orange, ale tansze) - nigdy sie nie wysypało, szybko, elegancko. Ma minusy: daja Funbox 3.0, zamowilem nowy i mi wyslali... Funbox 3.0 wiec jesli chcesz uzyc swojego sprzetu to petarda, z tym Funboxem to do malego mieszkania i raczej nie do wielkiej płyty, u mnie w mieszkaniu 2020 za scianami tak se dziala wifi. ale sam swiatlowod kreci wiecej niz płace, upload tez bdb.
  • Odpowiedz