Wpis z mikrobloga

#okulista
Byłem dziś u okulisty i to że ciulowo widzę i to bardzo że odpadają okulary i zostaje tylko soczewki albo zabieg. Lekarz wymienił mi trzy rodzaje soczewek w tym nocne i tu mam pytanie bo usłyszałem cenę 2100 z refundacją NFZ ale czy za parę czy za jedną soczewkę bo albo zapomniałem albo nie dopytałem. Czyli 2100 to było by około za jedną czy za dwie ?
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@polac: A co to za wada wzroku ze okulary nie daja rady ale soczewki juz tak?

Pytam bo tez mam problem ze wzrokiem ale za uja bym se do oka nic nie wsadzil. jak potrzebuje to uzywam okularow.
  • Odpowiedz
  • 0
@Miszcz_Joda: generalnie to g---o się dowiedziałem że pomiędzy jednym a drugim okiem mam 4 dioptrie różnicy i zapraszam prywatnie do sąsiedniego województwa.
@gorzki99: Nie wiem tak jak wyżej napisałem dowiedziałem się że wada bardzo duża, nie do korekcji okularami i zapraszam prywatnie. Nie to żebym sobie do oka nic nie wsadził tylko mam nie do końca ręce pełnej sprawności i tu mam problem z soczewkami. ale chciałbym się
  • Odpowiedz
@polac: No ja nie chodze na NFZ. Tylko prywatnie. I raczej pani stara sie pomoc niz wyszarpac wiecej kasy.

Wiadomo ze mozesz miec cos bardziej skomplikowanego. Idz prywatnie - ale nie akurat do tego okulisty. Przynajmniej potwierdzisz diagnoze i nie dasz zarobic hienie :D
  • Odpowiedz