Wpis z mikrobloga

Wczoraj słuchałem radio przy dłubaniu w zmywarce i już nie mogłem znieść tego męczącego p---------a, że jest ZIMA. Prowadzący jako przerywnik rzucał tekstami w stylu: "gorący kawałek, żeby przegnać zimę", "zima niech się zlituje i odejdzie", "okropne -15 stopni w nocy", "dzieciaki wyciągnęły mnie na sanki i zamarzłem ojoj". Przełączyłem, bo to w---------e się robi. Pierwszy raz od ponad 10 lat mamy coś co w ogóle przypomina zimę i już #normictwo się zesrało. W północnej piekielni wychodzę na spacer i widzę jak dzieciaki jeżdżą sobie na sankach, a ludzie spacerują po zamarzniętych jeziorach lub jeżdżą po nich na łyżwach. Takie obrazki widziałem ostatnio tylko na filmach. Wkurza mnie jak dziennikarze i radiowcy zachwycają się odwilżą lub ciepłą zimą. Przychodzi taka sraka +4 stopnie, pizga złem, wieje, no i oczywiście szarówa przez cały dzień, że tylko pójść i w łeb sobie p--------ć. No ale wiadomo -8 w dzień ze słoneczkiem jest straszne bo ZIMNO, lepsze plus 5 z wiatrem i mżawką, bo tylko takie "zimy" ostatnio mieliśmy. C--j że normik nie wyściubi nosa z domu w trakcie takiej pizgawicy, ważne że nie ma STRAZZNEGO MROZU. #z-------------j #pogoda
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Dupxo7: 100% racji, za gówniaka tylko takie zimy pamiętam, ryj cały czerwony szczypiacy od zimna. Całe dnie na sankach, śnieg od końcówki listopada do końca lutego. Koksowniki na przystankach i ludzie żyli. Jak jest śnieg jest jasniej przyjemniej.
  • Odpowiedz
@Dupxo7: bardzo wielu ludzi w realu też tak p------i, więc w c-------h radiach gadają, to samo co Janusze na przerwie na papieroska.

W zimie za zimno, w lecie za ciepło. W kwietniu mogłoby jjuz przyjść lato, a w październiku, kto to widzioł żeby już tak ciemno i zimno było
  • Odpowiedz
Wczoraj słuchałem radio

@Dupxo7: podcastów superciekawych nasrane tyle, że nie ma kiedy tego wszystkiego przesłuchać a ten radio włącza XD jeszcze przy okazji 20 reklam leków na świerzb odbytu między jednym gadaniem o niczym a drugim

masz, następnym razem sobie o pszczółkach posłuchaj zamiast p---------a że w zimie zimno i że od 15 do 17 ludzie w korkach stoją https://youtu.be/mnH8LEB1Efo
Morf - >Wczoraj słuchałem radio

@Dupxo7: podcastów superciekawych nasrane tyle, że n...
  • Odpowiedz
Wczoraj słuchałem radio przy dłubaniu w zmywarce i już nie mogłem znieść tego męczącego p---------a, że jest ZIMA.

@Dupxo7: spoko, jeszcze tylko ze 4 miesiące i tak samo będą pierd*lić o (uwaga ostrożnie) GORĄCYM LECIE I UPAŁACH ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 1
@xfin: No właśnie tak nie za bardzo bo jak były lata, że np. był już drugi miesiąc z piekielnymi upałami to zawsze jak jechałem do pracy to była gadka w radio z rana w stylu: "kolejny dzień z piękną letnią aurą". A piękna letnia aura polegała na morderczym upale i groźnej nawałnicy burzowej po południu. No pięknie nie ma co.
  • Odpowiedz
Wczoraj słuchałem radio przy dłubaniu w zmywarce

@Dupxo7: Nie wolicie z żoną puszczać sobie czegoś bardziej nastrojowego niż radio podczas baraszkowania?
  • Odpowiedz
@Dupxo7 ja już się przyzwyczaiłem do gównozimy co roku, przynajmniej można było chodzić w adidasach, mniej wydawać na ogrzewanie i nie skrobać codziennie auta xD
  • Odpowiedz
Przychodzi taka sraka +4 stopnie, pizga złem, wieje, no i oczywiście szarówa przez cały dzień, że tylko pójść i w łeb sobie p--------ć.

@Dupxo7: idealna zima taka dla ludzi postujących co lato #z-------------j.
Gdyby zimy były takie jak ta obecna, to nikt poza dzbanami w rtv by nie narzekał, bo to najlepsze zimy - było już sucho na drogach, biało wokoło i nie było tego badziewia zwanego błotem pośniegowym, bo
  • Odpowiedz
@Dupxo7: generalnie nie polecam radia. Staje umówiły się chyba, żeby puszczać gUwnianą muzykę, a fajne utwory katować przez tygodnie, aż do porzygu. Oczywiście o równych godzinach wiadomości, ale najpierw... REKLAMY.
  • Odpowiedz