Wpis z mikrobloga

#familyguy #simpsons #simpsonowie #thesimpsons #kino #seriale #kingofthehill

Tak mnie naszło na to żeby zapoznać się z tą amerykańską popkulturą animowaną.
Niecałe 20 lat temu w TV Puls puścili trochę odcinków SImpsonów i bardzo lubiłem to oglądać.
King of the hill to tylko dziś sprawdziłem trochę urywków i mocno mnie zaciekawiło.
To sobie powoli będę oglądał.
Ale już Family Guy w ogóle do mnie nie trafia ale dla pewności muszę zobaczyć kilka odcinków.
PawelW124 - #familyguy #simpsons #simpsonowie #thesimpsons #kino #seriale #kingoftheh...
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@PawelW124: w simpsonach i family guy masz sporo nawiazań do aktualnej sytuacji w stanach przez co czesto dla nas to moze byc niezrozumiale, szczegolnie starsze sezony. W king of the hill masz bardziej uniwersalny humor
  • Odpowiedz
@PawelW124: i co zacząłeś coś oglądać? od siebie mogę polecić na pewno simpsonów (biorąc pod uwagę pierwsze 8 sezonów + film to najlepsze adult cartoon) i King of the hill (trochę gorsze ale bardziej przyziemny humor). Jak dużo siedzisz w internetowej kulturze to też Smiling Friends, zdecydowanie najlepsza animacja jaka do tej pory wychodziła i dość krótka, wejdzie całe w jakieś trzy wieczorne sesje.
  • Odpowiedz
  • 1
@Levandyr: Simsonowie mnie nie wciągnęli.
King of the hill bardzo mi się spodobało bo wydaje się takie życiowe.
W ogóle nie czuje tej różnicy kulturowej że akcja dzieje się w USA.
Te ich rozmowy przy piwie i ich podejście do różnych spraw często są jak w naszych memach o nosaczach.
Ale pierwszy sezon obejrzałem i musiałem zrobić przerwę bo trochę mi się znudziło ale w ten weekend pewnie znowu wrócę
  • Odpowiedz