Wpis z mikrobloga

@drzewko94: widocznie nie jesteś ich grupą docelową na ten model (jeszcze). Może za 20 lat? Już niejednego widziałem co psioczył kilkanaście lat temu na wtedy nowe F10, że plastikowe g---o samemu jeżdżąc E36/E39, trując każdemu dupę, że to ostatnie prawdziwe BMW. Zgadnij kogo ostatnio widziałem w 15-letniej F10?
  • Odpowiedz
@drzewko94: wystarczy spojrzeć na linie przetłoczeń. Kiedyś się zbiegały, łączyły z światłami, wlotami... A dziś samochody wyglądają jak z generatora AI, bo linie przestały się łączyć. Są totalnie losowe. Urywają się. Nie pasują.
  • Odpowiedz
@hyperlink: za 20 lat to nawet do upalania się nie będzie nadawać. Niby gdzieś było, że skręcili designem w stronę gustu Chińczyków, tylko no teraz raczej dużo tam też nie sprzedadzą jak mocno maleje udział aut z EU.
  • Odpowiedz
  • 0
@N331: o to, to, tez mnie to wkurza, zero zasad, jakiejs konsekwencji w designie, wrazena ze samochod stanowi przemyslaną całość. Po prostu losowo rozrzucone elementy i linie, bleh
  • Odpowiedz
@bigos555: Po sprzedaży, także w europie widać, że BMW jednak wie co robi i miażdży w konkurencji Mercedesa, a z Audi to nawet o kilku lat już się ich nie porównuje. Mi na przykład ta stylistyka bardzo siedzi i BMW X2 lub seria 2 to chyba najfajniejsze małe autka w swojej klasie. Jednie BMW X3 jest jakoś takie dziwne, no ale tym bardziej bym nie rozważał Mercedesa który jest po
  • Odpowiedz
@bigos555: Oczywiście, że to bzdury. Tak jakby w Polsce ludzie nie kupowali np. BMW x6 czyli auta absolutnie wstrętnego ale krzyczącego do otoczenia "patrzcie wszyscy jadę dużym BMW!". Z tymi beznadziejnymi zapalanymi grillami też coraz więcej ludzi jeździ. To całe gadanie o chińczykach to chyba żeby się lepiej poczuć a klienci na tego typu design są na całym świecie.
A BMW mimo wszystko ma akurat całkiem wyważony zestaw - można
  • Odpowiedz
na to samo choruje CLA

@WykopanyDzon: Jak "choruje"? xDD Przecież to auto było turbo hitem sprzedażowym i dalej jest dość lubiane a jedynie odrzuca mercedesowska jakość wnętrza. Dokładnie tego chcieli ich klienci ale widać wykopki wiedzą lepiej - zresztą jak zawsze
  • Odpowiedz
@WykopanyDzon: Chodzi, o to, że piszesz, jakby było to coś złego. Pamiętam, że bardzo mi się spodobał tamten design i ogólnie jest to fajny projekt który się przyjął. Jakby był mniej wygięty to byłby brzydszy i nudniejszy
  • Odpowiedz