Hej, hej. Obserwuję już jakiś czas wasz tag i widzę, że sporo polecacie Plusx, 365tv, Tanka, Sharka czy Piranii. Oczywiście przewijają się również takie Trexy czy Strongi, ale z tego co widziałem to bardzo ciężko o niezeskanowane. Aktualnie rodzicom kończy się miesiąc Stronga (przez poprzedni miesiąc mieli Trexa) - oba oczywiście były zeskanowane bo jak inaczej za takie grosze, ale zostały kupione aby spróbować i zobaczyć co z czym się je i co sobą oferują. Wiadome, że idealnie nie było bo a to czasami zmiany adresów, podpinanie nowego dns'a, lekki buffering podczas oglądania (a nawet znaczny podczas większych sportowych wydarzeń), czy brak działających konkretnych VOD. Na Strongu/Trexie kanałów sportowych była wystarczająca ilość, ale sporo VOD nie działało bądź ich w ogóle nie było. Rodzicom zależy głównie na sportach live/PPV (wiem, że nigdzie nie ma gwarancji PPV więc jest to mniej ważne) oraz szerokiej bibliotece VOD z polskim dubbingiem/lektorem. Co w takim przypadku jesteście w stanie polecić aby było to bardziej stabilne i miało wiele lepszą bibliotekę VOD? Mógłbym kupować i próbować - ale wolę zapytać u źródła aby nie trafiać na słabe jakościowo listy. Dziękuję. #iptv
@Kiruane: Jak z VOD - 365tv, Tank, Shark, Piarania. Jak bez VOD - Plusx. Resztę sobie odpuść, szkoda nerw i czasu, zwłaszcza, że to dla rodziców gdzie pewnie mniej ogarniają w te "klocki".
@xBARTEXx: @addcited97 @danoneek Sory ze sie wpierdzielam ale śmierdząco sie robi ostanio, piszą typy że niby cos wiedzą ale wolą się podpytać, po czym wyjezdzają z wiedza obcykanego w temacie, nie żebym chcial pouczać kogokolwiek ale proponuję zachowac ostrozność @Kiruane musisz mieć młodych wiekiem rodziców lub patologicznych nawet, PPV KSW nie zrozum mnie źle ale jakoś mi śmierdzi ten wpis Polecam samemu potestuj te które podawałeś, myśle
@TobiaszSuchy: nigdzie o patologii nie napisał, PPV to nie tylko fame i prime ale no owszem, pierwszy wpis konto od lat a pisze o takich rzeczach, zobaczymy co kolega powie i napisze
@xBARTEXx: Konto mam z uwagi, że treści 18+ nie były dostępne bez zakładania go. Nie wiem o co chodzi z tymi całym cwaniactwem, to miałem założyć specjalnie nowe konto aby się o coś zapytać? Totalna głupota.
@danoneek: Czyli mam rozumieć, że Plusx góruje nad resztą w kwestii telewizji skoro jest skoncentrowany na tym? A VOD to patrzeć najzwyczajniej po bibliotekach? Chyba, że gdzieś znajdę listę tego co oferują wyżej wymienione usługi, albo przynajmniej ich szerszy zakres. Z uwagi, że właśnie rodzice są starszej daty chciałbym im to jak najlepiej zawęzić i ogarnąć. Myślałem nad jakimś zdalnym sterowaniem gdyby coś naklikali, ale muszę w tej kwestii jeszcze
@Kiruane: Plusx to tylko jak chcesz samą TV bez biblioteki VOD bo oni jej nie oferują, przecież ci napisał co jest dobre z wszystkim już czyli TV+VOD(filmy i seriale) największa bibliotekę ma 365, później Tank...
@addcited97: Z usuwaniem posta to nie przesadzajmy, nie mam do tego powodu. Chciałem potwierdzenia swoich przypuszczeń odnośnie dalszych kroków w kwestii telewizji, a może ktoś by się trafił kto akurat wysunąłby inny pomysł i tyle. Zaczynam dopiero w listy się bawić, od niskich kosztów - nie chciałem się od razu pchać w droższe, bo rodzice wybrzydzają, że "trochę drogo" ale chociaż da się przekonać jak podliczy się koszty wszystkich serwisów
@addcited97: Zgadzam się z tym, że warto uważać na ludzi bo nie wiadomo na kogo się trafi i stąd taka nieufność, zapewne były jakieś szemrane typy, które szybko stąd poleciały. Osobiście mam to gdzieś czy ktoś czymś handluje czy nie, jeżeli nie ingeruje to bezpośrednio w moje życie i nie utrudnia mi go, to niech robią co chcą bo ja tylko korzystam z tego co udostępniają.
@Kiruane: przypuszczenia masz dobre, jesteś na dobrym tropie, co do kosztów? no za ww. usługi przez @danoneek się więcej płaci, topowe droższe są od niszowych ale no jak to się mówi, za jakość się płaci - tak jak mówisz, podliczając wszystkie platformy to koszt jest 5x tak na prawdę. Co do typów czy wyleciały to nie wiem ( ͡º͜ʖ͡º) ale no zielonki śmieszne
TL;DR Chciałem się jedynie upewnić, czy to co chcę robić z TV rodziców i jakie znalazłem dalsze informacje jest najzwyczajniej w świecie dobrym krokiem w stronę jakości, to tyle - ale chyba widać, że to AŻ TYLE z uwagi na to jak jeden użytkownik się oburzył tym, że po prostu czytam sobie wasz dział i nic nie komentuję na całej platformie xD. Jednocześnie zrozumiałe z uwagi na środowisko, ale i też śmieszne
@Kiruane nic do ciebie nie mam, wszystko to przez takiego jednego z tagu, sa tez tacy co zakladają znalezisko bo nie umieją/ nie chcą pytac w tagu Wiadomo ze jest granica, jeden pyta bo chce pooglądać, inny bo zbiera do protokołu. Wykop wiadomo jaki jest, lecz są fora gdzie nawet po zalogowaniu katgorycznie jest
@addcited97: Tak w ramach sprostowania, bo resztę już odpowiedziałeś koledze. Plusx ma już VOD, ale na razie marne, lekko ponad 2k produkcji. Szału nie ma. I nawet podobną bibliotekę do Tanka ma też Wioska, ale wioski to raczej nie znajdzie do kupienia.
Dlaczego ludzie dziękują zatrzymującym się samochodom na pasach, przecież to nie jest żaden akt łaski tylko gdyby nie ten obowiązek wprowadzony ileś tam lat temu to byłby dalej dziki zachód jak był kiedyś
#iptv
Sory ze sie wpierdzielam ale śmierdząco sie robi ostanio, piszą typy że niby cos wiedzą ale wolą się podpytać, po czym wyjezdzają z wiedza obcykanego w temacie, nie żebym chcial pouczać kogokolwiek ale proponuję zachowac ostrozność
@Kiruane musisz mieć młodych wiekiem rodziców lub patologicznych nawet, PPV KSW
nie zrozum mnie źle ale jakoś mi śmierdzi ten wpis
Polecam samemu potestuj te które podawałeś, myśle
@addcited97: moze i racja
Co do typów czy wyleciały to nie wiem ( ͡º ͜ʖ͡º) ale no zielonki śmieszne
Chciałem się jedynie upewnić, czy to co chcę robić z TV rodziców i jakie znalazłem dalsze informacje jest najzwyczajniej w świecie dobrym krokiem w stronę jakości, to tyle - ale chyba widać, że to AŻ TYLE z uwagi na to jak jeden użytkownik się oburzył tym, że po prostu czytam sobie wasz dział i nic nie komentuję na całej platformie xD. Jednocześnie zrozumiałe z uwagi na środowisko, ale i też śmieszne
@danoneek: ta, a kto mi dał zepsutego trexa xd
@Kiruane nic do ciebie nie mam, wszystko to przez takiego jednego z tagu, sa tez tacy co zakladają znalezisko bo nie umieją/ nie chcą pytac w tagu
Wiadomo ze jest granica, jeden pyta bo chce pooglądać, inny bo zbiera do protokołu. Wykop wiadomo jaki jest, lecz są fora gdzie nawet po zalogowaniu katgorycznie jest