Wpis z mikrobloga

Hej, hej. Obserwuję już jakiś czas wasz tag i widzę, że sporo polecacie Plusx, 365tv, Tanka, Sharka czy Piranii. Oczywiście przewijają się również takie Trexy czy Strongi, ale z tego co widziałem to bardzo ciężko o niezeskanowane. Aktualnie rodzicom kończy się miesiąc Stronga (przez poprzedni miesiąc mieli Trexa) - oba oczywiście były zeskanowane bo jak inaczej za takie grosze, ale zostały kupione aby spróbować i zobaczyć co z czym się je i co sobą oferują. Wiadome, że idealnie nie było bo a to czasami zmiany adresów, podpinanie nowego dns'a, lekki buffering podczas oglądania (a nawet znaczny podczas większych sportowych wydarzeń), czy brak działających konkretnych VOD. Na Strongu/Trexie kanałów sportowych była wystarczająca ilość, ale sporo VOD nie działało bądź ich w ogóle nie było. Rodzicom zależy głównie na sportach live/PPV (wiem, że nigdzie nie ma gwarancji PPV więc jest to mniej ważne) oraz szerokiej bibliotece VOD z polskim dubbingiem/lektorem. Co w takim przypadku jesteście w stanie polecić aby było to bardziej stabilne i miało wiele lepszą bibliotekę VOD? Mógłbym kupować i próbować - ale wolę zapytać u źródła aby nie trafiać na słabe jakościowo listy. Dziękuję.
#iptv
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kiruane: Jak z VOD - 365tv, Tank, Shark, Piarania. Jak bez VOD - Plusx. Resztę sobie odpuść, szkoda nerw i czasu, zwłaszcza, że to dla rodziców gdzie pewnie mniej ogarniają w te "klocki".
  • Odpowiedz
@xBARTEXx: @addcited97 @danoneek
Sory ze sie wpierdzielam ale śmierdząco sie robi ostanio, piszą typy że niby cos wiedzą ale wolą się podpytać, po czym wyjezdzają z wiedza obcykanego w temacie, nie żebym chcial pouczać kogokolwiek ale proponuję zachowac ostrozność
@Kiruane musisz mieć młodych wiekiem rodziców lub patologicznych nawet, PPV KSW
nie zrozum mnie źle ale jakoś mi śmierdzi ten wpis
Polecam samemu potestuj te które podawałeś, myśle
  • Odpowiedz
  • 1
@xBARTEXx: Konto mam z uwagi, że treści 18+ nie były dostępne bez zakładania go. Nie wiem o co chodzi z tymi całym cwaniactwem, to miałem założyć specjalnie nowe konto aby się o coś zapytać? Totalna głupota.
  • Odpowiedz
  • 0
@danoneek: Czyli mam rozumieć, że Plusx góruje nad resztą w kwestii telewizji skoro jest skoncentrowany na tym? A VOD to patrzeć najzwyczajniej po bibliotekach? Chyba, że gdzieś znajdę listę tego co oferują wyżej wymienione usługi, albo przynajmniej ich szerszy zakres. Z uwagi, że właśnie rodzice są starszej daty chciałbym im to jak najlepiej zawęzić i ogarnąć. Myślałem nad jakimś zdalnym sterowaniem gdyby coś naklikali, ale muszę w tej kwestii jeszcze
  • Odpowiedz
@Kiruane: Plusx to tylko jak chcesz samą TV bez biblioteki VOD bo oni jej nie oferują, przecież ci napisał co jest dobre z wszystkim już czyli TV+VOD(filmy i seriale) największa bibliotekę ma 365, później Tank...
  • Odpowiedz
  • 0
@addcited97: Z usuwaniem posta to nie przesadzajmy, nie mam do tego powodu. Chciałem potwierdzenia swoich przypuszczeń odnośnie dalszych kroków w kwestii telewizji, a może ktoś by się trafił kto akurat wysunąłby inny pomysł i tyle. Zaczynam dopiero w listy się bawić, od niskich kosztów - nie chciałem się od razu pchać w droższe, bo rodzice wybrzydzają, że "trochę drogo" ale chociaż da się przekonać jak podliczy się koszty wszystkich serwisów
  • Odpowiedz
  • 0
@addcited97: Zgadzam się z tym, że warto uważać na ludzi bo nie wiadomo na kogo się trafi i stąd taka nieufność, zapewne były jakieś szemrane typy, które szybko stąd poleciały. Osobiście mam to gdzieś czy ktoś czymś handluje czy nie, jeżeli nie ingeruje to bezpośrednio w moje życie i nie utrudnia mi go, to niech robią co chcą bo ja tylko korzystam z tego co udostępniają.
  • Odpowiedz
@Kiruane: przypuszczenia masz dobre, jesteś na dobrym tropie, co do kosztów? no za ww. usługi przez @danoneek się więcej płaci, topowe droższe są od niszowych ale no jak to się mówi, za jakość się płaci - tak jak mówisz, podliczając wszystkie platformy to koszt jest 5x tak na prawdę.
Co do typów czy wyleciały to nie wiem ( ͡º ͜ʖ͡º) ale no zielonki śmieszne
  • Odpowiedz
  • 0
TL;DR
Chciałem się jedynie upewnić, czy to co chcę robić z TV rodziców i jakie znalazłem dalsze informacje jest najzwyczajniej w świecie dobrym krokiem w stronę jakości, to tyle - ale chyba widać, że to AŻ TYLE z uwagi na to jak jeden użytkownik się oburzył tym, że po prostu czytam sobie wasz dział i nic nie komentuję na całej platformie xD. Jednocześnie zrozumiałe z uwagi na środowisko, ale i też śmieszne
  • Odpowiedz
ani tym nie handluje ani nic.

@danoneek: ta, a kto mi dał zepsutego trexa xd

@Kiruane nic do ciebie nie mam, wszystko to przez takiego jednego z tagu, sa tez tacy co zakladają znalezisko bo nie umieją/ nie chcą pytac w tagu
Wiadomo ze jest granica, jeden pyta bo chce pooglądać, inny bo zbiera do protokołu. Wykop wiadomo jaki jest, lecz są fora gdzie nawet po zalogowaniu katgorycznie jest
  • Odpowiedz
@addcited97: Tak w ramach sprostowania, bo resztę już odpowiedziałeś koledze. Plusx ma już VOD, ale na razie marne, lekko ponad 2k produkcji. Szału nie ma. I nawet podobną bibliotekę do Tanka ma też Wioska, ale wioski to raczej nie znajdzie do kupienia.
  • Odpowiedz