Wpis z mikrobloga

@WhoDidThatToYou: jak masz telefon który podłączysz usb-C do HDMI w TV to możesz lemuroid albo retroarch apke ściągnąć i romy do gier. PADy podłączysz przez bluetooth ale musisz sobie odpowiednie kupić. Wszystkie konsole tego typu to chińszczyzna. Kupiłem taka z projektorem. Zagrałem raz bo nie ma czasu :/ W cenie do 500zl kupisz raspberry pi i możesz postawić system na którym odpalisz emulatory. PADy na USB będziesz musiał dokupić.
  • Odpowiedz
@WhoDidThatToYou: zależy od tego co chcesz zrobić i ile masz cierpliwości i wiedzy o konfiguracji. Ja mam np. rg35xx plus, który jest dla mnie idealną retrokonsolką do ręki ale ma wyjście hdmi mini, które pozwala na podłączenie do telewizora i bluetooth który pozwala na podłączenie padów jakichkolwiek. Podsyłam filmik z tym jak to mniej więcej wygląda.
NoKappaSoldier73 - @WhoDidThatToYou: zależy od tego co chcesz zrobić i ile masz cierp...
  • Odpowiedz
@WhoDidThatToYou: Wcześniej używałem android boxa bodajże Xiaomi Mi Box i dawał radę, choć oczywiście nie wszystkie gry hulały, lub co gorsza czasami potrafiły się wykrzaczyć np. pod koniec. Ale to pojedyncze gry. Obecnie używam oryginalnego Famicom AV + everdrive na karte pamięci + telewizor CRT i nie wyobrażam sobie już grania na czymkolwiek innym :)
  • Odpowiedz