Aktywne Wpisy
kankes +94
Ufff całe szczęście, że nie ma (jeszcze) przymusu umawiania się...
#p0lka #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow #blackpill
#p0lka #podrywajzwykopem #logikarozowychpaskow #blackpill
źródło: p0lka
Pobierz
InnyWymiar90 +74

Poprzedni właściciele wyburzyli jedną ze ścian (najpewniej działową) co połączyło pokój z kuchnią tworząc otwartą kuchnię.
Czy taki zabieg mógł wpłynąć na akustykę w mieszkaniu a) moim b) u sąsiadów na górze?
O ile w przypadku opcji a) zakładam, że mogło tak być przez fakt, że dźwięk inaczej się rozchodzi.
Ale czy wyburzenie tej ściany mogło też wpłynąć na to jak dźwięki z mojego mieszkania są słyszalne u sąsiadów na górze?
Mam problem z sąsiadami z góry - hałasują po nocach, syn puszcza głośno muzykę, matka jest przygłucha i ogląda tv na full nawet o północy.
Kilka razy już u nich byłem i zawsze używają argumentu - "bo poprzedni właściciele wyburzyli ścianę i dlatego tak wszystko słychać, a po za tym my też was na górze słyszymy". Faktycznie wyburzenie ściany u mnie mogło wpłynąć na akustykę między piętrami?
Druga sprawa to kwestia wyciszenia - rozważam wyciszenie przynajmniej sypialni podwieszanym sufitem akustycznym.
Jest to gra warta świeczki? Można tak realnie wyciszyć pokój czy to się sprawdza tylko dla całego mieszkania albo w ogóle efekt będzie mizerny?
Dzięki z góry
#budownictwo #budowa #remontujzwykopem #budownictwo #remont
Pierwsza ponad rok temu sypialni. Miałem tylko 25mm na wyciszenie, inaczej nie zmieściłbym szafy.
Poszło tak.
Mass loaded vinyl 2mm żałuję mogłem dać