@Hole_to_another_universe: nie pamiętam już teraz, bo oglądałam go tylko raz 12 lat temu - nie byłam w stanie więcej razy przez taką moralną zgniliznę przebrnąć
wydaje mi się, że nie uciekła, ale przez twórców filmu jest pokazane, że podjęła złą decyzję, że do końca życia tego żałowała i że absolutnie bez wahania powinna to zrobić xD
powinni zakazać emisji tego w polskich telewizjach
@Hole_to_another_universe @nutsheell co jeśli ktoś uwielbia "co się wydarzyło w Madison county" i "bezsenność w Seattle", ale potrafi oddzielić fikcję filmową od rzeczywistości?
@nutsheell: to nie jest patologia, tylko ogólny problem kobiet, z jednej strony chcą stabilnego gościa, który jest zaradny, dobrze zarabia i ogarnia, ale tacy z reguły nie budzą emocji, nie są przystojnymi chadami i dlatego one marzą o takich bad boyach.
@Xuzoun no już nie gadajmy głupot, że te filmy są źle zrealizowane. Scenariusz naiwny, ale dajmy na to scenę finałową z "(...) Madison County": deszcz, aura tajemnicy, ostatnie przypadkowe spotkanie z kochankiem robiąc zakupy, ciche pożegnanie odjeżdżając wraz z mężem do domu (już nie pamiętam dokładnie tej sceny, ale mniej więcej tak wyglądała). To jest być może ckliwe, lecz zarazem bardzo emocjonujące. Nie ma tu żadnego katharsis.
wydaje mi się, że nie uciekła, ale przez twórców filmu jest pokazane, że podjęła złą decyzję, że do końca życia tego żałowała i że absolutnie bez wahania powinna to zrobić xD
powinni zakazać emisji tego w polskich telewizjach
Każda marzy o chadzie ¯\(ツ)/¯
nie identyfikuję się całościowo z ich grupą, ja jestem marginesem wśród kobiet, marginesem społecznym i moja natura na pewno taka nie jest
Zabawne była mojego śp. znajomego też tak twierdziła ¯\(ツ)/¯
@mr-dawid: to co uwielbiasz w tych filmach skoro nie fabułę?
Pewnie,