Aktywne Wpisy

pussy_hunter +4
dobra, bo zrobiło się straszne zamieszanie. więc uporządkowałem trochę te arkusze i udostępniam jak zwykle w pdf.
Jak ktoś ogarnięty to będzie wiedział jak się w tym połapać.
powodzenia
Link do dysku google jak zwykle w komentarzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#matura #matura2026 #przeciekizmatury
Jak ktoś ogarnięty to będzie wiedział jak się w tym połapać.
powodzenia
Link do dysku google jak zwykle w komentarzu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#matura #matura2026 #przeciekizmatury

Wrrronika +23
źródło: 1000083604
Pobierz

Schematy są dwa: jak jest Vs jak chcę zrobić (ten z zielonymi karteczkami).
Pomysł jest taki, że w piwnicy, gdzie potrzebuję dużych przesyłów, jest podpięcie sieci + router-matka (sprzęt podany na zielonej karteczce), a na wyższych piętrach są routery podpięte do kabli i skonfigurowane jako AP Easy mesh.
W sumie trzy, może więcej, jeżeli byłyby jakieś strefy, gdzie wifi nie dociera.
Pytanie do Was: czy to ma sens?
Schemat jak jest:
#internet #siecikomputerowe #pcmasterrace #komputery
źródło: Jak jest
Pobierzźródło: Jak chcę zrobić
PobierzTV na skrętce. Przeżyje przez WIFI ale chociaż główny.
Poczytaj o tym, co to jest router i czym się różni od accesspointa, bo ewidentnie mylisz. Potrzebujesz tylko jednego routera, nie czterech.
I accesspointów: po jednym na kondygnację to jest minimum. Plus przewodowe połączenia dla wszystkich urządzeń stacjonarnych.
Czy one wspierają akurat easy-mesh nie wiem, mesh to generalnie jest w dużej mierze bełkot marketingowy, jeśli możesz te accesspointy pospinać przewodowo, to po
To jest taki półśrodek. Najlepiej zrobić porządnie jak ci wcześniej pisali i pójść w kompletny system jak Unifi, Mikrotik, TPLink Deco, Omada, Mercusys Halo. Oczywiście wszystko spięte kablami
@jediwolf: Położyłbym
@jednorazowka: Jestem tu 15 rok z rzędu, bordo było już niezliczoną ilość razy. To coś znaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: 20250929_183435
Pobierz