Aktywne Wpisy

Czoso +91

lazysoul +94
Ależ ładny naleśnik #gotujzwykopem
Ładny prawda?
Ładny prawda?
źródło: image_picker_EF1DBBA1-AABA-42CA-A9F9-FCBE89202671-20715-000006B04404EFB7
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: image_picker_EF1DBBA1-AABA-42CA-A9F9-FCBE89202671-20715-000006B04404EFB7
PobierzRegulamin
Reklama
Kontakt
O nas
FAQ
Osiągnięcia
Ranking
Chciałbym w końcu zacząć zrealizować swoje marzenie z dzieciństwa i stworzyć swoją własną gierke na kompa. Tyle że tu pojawia się problem - nie mam bladego pojęcia od czego zacząć. Pobrałem sobie #unrealengine pogrzebałem w nim parę dni, obejrzałem jakieś losowe tutoriale ale nie oszukujmy się - jak się nie wie co się robi to trudno znaleźć coś sensownego na sam początek przygody z game devem
Stąd moje pytanie - macie do polecenia jakieś SPRAWDZONE kursy do tego programu? Nie muszą być za free (chociaż najlepiej jakby były ( ͡° ͜ʖ ͡°)) ale też nie za tysiące monet bo jakoś super z kasą się nie przelewa żebym mógł wydać na półroczny kurs 3 moje wypłaty. Może to być nawet seria na YT, byleby żeby była w miarę kompletna.
Aha no i jeszcze jedno - jeśli da radę to prosiłbym o polecenia kursów / tutoriali, które pokazują jak zrobić naprawdę turbo prostą gierke z turbo prostą grafiką ale w 3D. To nie ma być gra typu AAA tylko coś, co poszłoby nawet na średniej klasy tosterze.
#gamedev #programowanie #kursyudemy
Z prostych rzeczy Game Maker jest fajny, bo możesz sobie wyklikać jakieś 70% rzeczy. Jakbyś jednak chciał spróbować programować i zrozumieć jak rzeczy działają pod spodem,