Wpis z mikrobloga

Jak poprawić szybko swoje tworzenie zdań w angielskim? Świetnie rozumiem mowę i pismo, ale jeżeli chodzi o gadanie... To kali jeść, kali spać.

Sami pisanie mi nie pomaga. No bo albo siedzę za długo na tym, albo gadam jak mongoł Kali.

#angielski #jezykangielski #pytanie
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Big_Bocchers: po prostu mówić. Lepszej rady nie ma. Tylko w ten sposób oswoisz się z mówieniem. Znajdź sobie ludzi do rozmowy najlepiej brytoli lub hamerykanow bo dla nich to nic niezwykłego ze ludzie z różnych stron świata mówią po angielsku lepiej lub gorzej i często z ciężkim akcentem więc mają cierpliwość w tym aspekcie
  • Odpowiedz
@Big_Bocchers: to akurat chyba pochwała bo Hindusi mówią generalnie dobrze po angielsku tyle że z ciężkim akcentem. Z czasem Polski akcent się zmniejszy ale też nie licz że zniknie. Nikogo nie oszukasz nigdy najpewniej z jakiego rejonu świata pochodzisz i że język angielski nie jest twoim pierwszym językiem także nie przejmuj się tym za bardzo. Dopóki ktoś rozumie co mówisz i swobodnie jesteś w stanie wyrazić swoje myśli po angielsku
  • Odpowiedz
@HeIlNah uczenie słówek to nic nie da, bo możesz znać cały słownik, a jak nie gadasz po angielsku to i tak nie będziesz umiał się wysłowić. Op pisze, że rozumie słowo mówione i pisane, więc wkuwanie nowych słówek nic tu nie pomoże. Jedynie właśnie rozmowa pomoże skoro ma problemy z rozmową.
  • Odpowiedz
@HeIlNah ja mówię w miarę po angielsku dzięki temu, że mam codziennie calle z klientem w pracy. Wcześniej mówiłem o wiele gorzej mimo że przez ten czas nie nauczyłem się praktycznie żadnego słowa i nie powtarzałem słówek. I miałem to samo - że ciężko było się się wysłowić mimo, że z słuchaniem nie miałem problemu i sobie oglądałem bbc ze zrozumieniem.
  • Odpowiedz