Wpis z mikrobloga

Chciałem Wam pokazać mój projekt, który był dla mnie poligonem doświadczalnym i zderzeniem z dwiema nowymi technologiami. Jako fan gier słownych postanowiłem uderzyć w temat krzyżówek i synonimów, a przy okazji sprawdzić w boju Angulara oraz Fluttera.

Wersja Web: https://haslator.pl
Aplikacja Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=pl.xview.x_crossword_mobile

Tak powstał Haslator – kontekstowa wyszukiwarka haseł, która ma ułatwić życie każdemu, kto utknie przy niedzielnej krzyżówce lub szuka odpowiedniego słowa do tekstu.

Co potrafi Haslator?

Wyszukiwanie kontekstowe: Wpisujesz frazę, a system przeszukuje bazę ponad miliona rekordów.

Filtrowanie wg wzorców: Jeśli znasz tylko niektóre litery (np. drugą i czwartą), wpisujesz wzór (np. P-P-A) i dostajesz pasujące propozycje.

Szybkie filtry: Możesz błyskawicznie zawęzić wyniki do konkretnej długości słowa.

Brak syfu: Stawiałem na szybkość i czysty UX – bez miliona reklam i zbędnych wodotrysków.

Technologia dla ciekawskich:

WWW: Angular

Mobile: Flutter (moja pierwsza przygoda z tym frameworkiem)

Engine: Całość śmiga w oparciu o Meilisearch, co zapewnia świetny performance i wyniki w czasie rzeczywistym.

Dajcie znać, co myślicie! Jeśli macie pomysły, co dorzucić do bazy albo jakie funkcje ułatwiłyby Wam życie przy rozwiązywaniu – piszcie śmiało. Szczególnie chętnie przyjmę feedback dotyczący działania apki na różnych wersjach Androida.

#programowanie #krzyzowka #jezykpolski #chwalesie #angular #flutter #android
poocoo - Chciałem Wam pokazać mój projekt, który był dla mnie poligonem doświadczalny...

źródło: image

Pobierz
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@poocoo: dlaczego nie ma informacji kto zbiera moje dane, co dokladnie z nimi robi, dlaczego nie moge zablokowac zbierania danych, gdzie o tym informacja po wejsciu? Dlaczego lamiesz prawo? Gdzie zglosic informacje o naruszeniach, jak skasowac siebie z bazy? Panie Tomaszu J., tak nie wolno od 10 lat.
  • Odpowiedz