Wpis z mikrobloga

@PrzyjaznyMireczek: uwaga teraz będzie bolesny cios , algorytm tindera dobiera ci ludzi na podstawie twojej własnej atrakcyjności , wiec jak ci wybiera mało piękne to mam zła wiadomość dla ciebie
Mianowicie algorytm cię uznał za brzydkiego ( lub kobiety wyjątkowo często odrzucały Twój profil 🤭
Więc ironicznie śmiejesz się z jakichś kobiet a algorytm śmieje się z ciebie
  • Odpowiedz
@Linnior88: tak, to jest możliwe haha
Ale mam 270 par (a więc kobiet które mi się podobają) więc nie jest tak źle. Imo najważniejsze, aby znaleźć tę jedną która nam się podoba i vice versa, a wtedy możemy się nie podobać całej reszcie świata.
  • Odpowiedz
@Linnior88: Bzdura. Algorytm pokazuje topkę wyborów, żeby zachęcić użytkownika do korzystania z aplikacji. A to, że nie ma par to już co innego. Ja rzadko na Tinderze widziałem brzydką kobietę. Najwięcej to widuje na takim Facebook Randki, ale tam przede wszystkim nie ma paywalla.
  • Odpowiedz
@xGrahir: no niestety apki randkowe oceniaja cie cały czas i dobierają pod twój poziom , jeśli ci pokazuje brzydkie to sam jesteś bazylem
Mi tam właśnie na tych apkach pokazuje cały czas samych lalusiów jak z magazynu mody , gdzie takich przystojnych nawet na ulicach nie ma , widocznie aplikacja oceniła mnie na atrakcyjną ( wbrew pozorom się nie cieszę bo czuję się jakbym oglądała agencje modeli nie portal randkowy
  • Odpowiedz
Więc na miejscu facetow bym się nie chwaliła że mu pokazuje mało atrakcyjne bo to tak jakby się sam przyznał że aplikacja go oceniła jako brzydala
  • Odpowiedz
@Linnior88: Nie koniecznie oceniła Cię na atrakcyjną tylko pokazuje to co chciałabyś zobaczyć. Tak ja tłumaczyłem wyżej, gdyby aplikacja pokazywała użytkownikom przede wszystkim brzydkie osoby to użytkownicy przestali by tam zaglądać co wiązałoby się ze stratą finansową dla producenta aplikacji. A tak to zawsze z tyłu głowy masz, że może jednak sparujesz się z tą atrakcyjną osobą. Ja tam polecam po prostu usunięcie tych aplikacji i święty spokój. Sam to
  • Odpowiedz
@xGrahir: czy ty umiesz czytać po polsku czy mam zacząć pisać w innym języku ? To nie jest moją osobista opinia a fakt od ludzi którzy tworzą aplikacje randkowe , na podstawie tego ilu ludzi cie odrzuca lub klika na tak twój profil jest windowany lub spada w atrakcyjności
Jeśli dużo ludzi cię klika na "nie " to pokazuje cię ludziom którzy również często są klikani na nie i stąd
  • Odpowiedz
@Linnior88: Sama się gubisz w swoim tłumaczeniu. Najpierw piszesz, że pokazuje głównie osoby w podobnej lidze po czym na koniec dodajesz, że pokazuje ładniejsze osoby które klikały na "nie" XD Proszę Cię.
  • Odpowiedz
@xGrahir: czytaj ze zrozumieniem a nie po łebkach , polska język trudny język
Mówię że pokazują ci się brzydsze bo te ładne cię regularnie omijaly
Przez to Tinder przestał ci wogole pokazywać ładniejszych ludzi
  • Odpowiedz
@xGrahir: @Linnior88 UPDATE: dodam, że mój wpis napisałem na skutek wykupienia premium dzięki czemu odblokowałem 500 polubień. Już 400 poleciało do kosza, wieczorem dokończę pozostałe 100. Tak więc to są kobiety, którym ja się wyświetliłem i dały w prawo, a więc teoria xGrahir też ma sens, bo te kobiety zobaczyły kogoś lepszego niż one (czyli mnie). Myślę, że oboje macie rację, jest troche tak i trochę tak.
Z własnych
  • Odpowiedz
@Linnior88: Mylisz się. To ja mam dla Ciebie informację. Nie jesteś tak ładna jak uważasz, że jesteś. Algorytm owszem ocenia, i na podstawie tego sortuje twój profil do wyświetlania, jeśli jest ktoś mniej atrakcyjny, maleje p-stwo, że wyświetli się innemu użytkownikowi. A profile wyświetlają się zawsze w kolejności od najbardziej atrakcyjnych do najmniej. Proste. I to są fakty.
  • Odpowiedz