Wpis z mikrobloga

Mirki, które darmowe A.I jest najlepsze? Mam taką dość łatwą sprawę do ogarnięcia, 253 podpunkty (krótkie zdania poprzedzone myslnikiem każdy co do jednego) by je pogrupować na cztery kategorie wedle uznania ai. Chat GPT coś tam robi ale mocno się gubi i zdarzy mu się pogubić pewne podpunkty zapewne zważywszy przez zbyt ich dużą ilość. Czym innym to ogarnę żeby podumał?

#ai
#sztucznainteligencja
#chatgpt
#technologia
#pytanie
#kiciochpyta
#pytaniedoeksperta
#openai
#si
#artificialintelligence
#meta
#google
#grok
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SPLASHY: wejdź na lmarena, tam możesz przetestować różne modele za darmo. Co do zdań, nie dawaj wszystkich na raz, tak po 30 powinno być dobrze, łatwiej sprawdzać czy dobrze jest wykonane zadanie.
  • Odpowiedz
Model nie ma tutaj większego znaczenia. Masz po prostu za dużo danych. AI w postaci chatu zawsze się będzie gubić przy takich rzeczach.

Wrzuć to do pliku tekstowego i użyj opencode albo codexa. Tylko napisz im żeby leciało zdanie po zdaniu, a nie wszystko na raz.
  • Odpowiedz
@makrofag74: chociażby to że już były rankingi w innych agreagotrach jak lmarena ale uwzględniały wersję llm dostępną u nich, więc sens tego był znikomy.
Mi kolejność nie przeszkadza nawet mam wrażenie, ze Gemini jest z 2 razy lepszy od gpt.
  • Odpowiedz
@raseri: Dużo zależy czy używasz wersji darmowej, płatnej czy przez API. Ważne jest też czy używasz dobrego promptowania i do jakich konkretnie celów używasz danego modelu. Z tego powodu odczucia co jest lepsze i miejsce w rankingu może się różnić.
  • Odpowiedz