Wpis z mikrobloga

Byłem oglądać myszki.

Tylko głupio mi było wyciągać z pudełka zrywać plomby żeby zobaczyć jak się klikają jak leżą w dłoni i jakiej jakości plastik, więc tego nie zrobiłem.

Lenovo można w necie kupić 20zł taniej. 60zł
Asus brzmi najlepiej bo ponoc lepszy plastik i mocniejsze przyciski a ja co rok myszkę kupuję nową bo przyciski.
w necie cena taka co na miejscu. 100zł
I jeszcze ten nieznany producent, też stówkę chcą, ale jest możliwość podpięcia kabla USB, kształt do ręki raczej dobry tylko nie wiem czy te dziury nie będą przeszkadzać.

Bardziej wolę myszki kablowe. musi mieć 5 przycisków, czyli te dwa po bokach i naciskany scroll.
musi mieć pamięć DPI

No i najlepiej czujnik laserowy ale teraz ciężko o takie myszki, kiedyś gigabyte dobrą robił ale już nie sprzedają
obecnie mam msi ds100, spoko to dłoni, dobry plastik ale przyciski się pierdzielą, no ale laserowy sensor i chodzi spoko kursor.

Dlatego chyba wolę zamówić przez neta aby w razie czego można odesłać jak źle będzie chodzić

Którą z nich najlepiej wziąć?
MSI DS100 drugi raz kupić nie mogę, bo już nie produkują tak jak tamtego gigabyta którego lubiłem.
#myszka #myszki #komputery
r5678 - Byłem oglądać myszki.

Tylko głupio mi było wyciągać z pudełka zrywać plomby ...

źródło: t34y43y

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@Cozwykopem: Ja teraz miałem najtańszą, ale po 7 miesiącach zaczęła przerywać i rozłączać, wróciłem do msi co leżał w szufladzie, tamtą posłałem na gwarancję ale nowa od razu się zepsuła po kilku sekundach od uruchomienia, zaczęła przerywać i rozłączać, przejadę ją samochodem i będzie fajny filmik przynajmniej, bo nie chce mi się drugi raz reklamować myszy za 35zł.

W dodatku plastik był mega tandetny że aż złe odczucia podczas dotyku
  • Odpowiedz
@r5678: moja za 7 złotych przetrwała z dwa lata.
Kolejna używka kupiona za 20 przetrwała... No, do teraz jest.
Chłopak mi kupił droższa to scroll wysiadł, ale "nie klika tak głośno".
A na uniwersytecie nawet korzystają z myszki kulkowej.
  • Odpowiedz
@Cozwykopem: mi te najtańsze działają max kilka miesięcy XD
@r5678 weź jakiegoś Logitecha bożego lepiej - mój MX518 Legendary działa 6 lat bezproblemowo a przeżył już setki godzin klikania w PoE. odpowiednikiem jest teraz G502 Hero chyba
  • Odpowiedz
  • 0
w budżecie mieści się model G102. nie ma go w sklepie, ale są na allegro. też niby dobra itd, ale ten asus ma przyciski na 6x tyle kliknięć co reszta myszek i ma standard IP56, czyli teoretycznie nawet jak wpadnie do wody na chwilę to nic się nie stanie. No i trzyma kurz i płył na zewnątrz. elektronika styki itd mogą dłużej pochodzić, może też z tym stopniem ochrony wiąże się ta
  • Odpowiedz