Wpis z mikrobloga

Mam problem, chcialem kupic dom wolnostojacy na slasku, nie mam za bardzo czasu zajmowac sie budowa wiec szukam rynku wtórnego
znalzlem cos, koszt okolo ~2,5 mln
160m + 45m garaz
Dom ma z 10 lat, odnowiony, ladny ogrod, dzialka 1000m ale zastanawiam sie czy 2,5m za domek to nie jest przesada i przeplacanie
#nieruchomosci #slask #katowice
#domy #mieszkania #pytanie #budujzwykopem
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Arivederczi: na śląsku są drogie domy, a stosunkowo tanie mieszkania, za dużo ludzi chciałoby domek, i nawet działki na pobliskich wioskach obok Bytomia chodzą po 300 zł/m2, pod Katowicami pewnie dużo drożej
  • Odpowiedz
@Exo89: co Ty gadasz, tanich domow jest od z-------a. Glowny problem jest taki, ze sa brzydkie. Nie byly to zadne projekty, tylko stawialo sie gownoklocek i jakos to bedzie xD
  • Odpowiedz
@Arivederczi: i tu się zgadzam. Większość domów ludzie mają wykończone w bieda-standardzie. Wszystko z marketów, po taniości i łatwości. Sporadycznie się zdarza żeby ktoś miał autentycznie premium , naturalne materiały, jakieś kamienie, konglomeraty, drewniane lub fornirowane meble, drzwi, podłogi - całość robione na zamówienie niczym dobrze skrojone ubranie przez krawca.
W większości to masz to co akurat było na promce w obi/casto/leroy
  • Odpowiedz
@barti_bart: Mirek ale ja nie piłem do twojego planu zakupu , tylko do ogłoszenia wrzuconego przez @Arivederczi - ludzie piszą dyrdymały standard premium, gdzie obok premium to nawet nie stało. Przecież to już lepiej nic nie pisać w ogłoszeniu niż robić z siebie idiotę i pisać „premium” gdzie na zdjęciach bieda standard.
  • Odpowiedz
  • 1
@PanieAreczku: no właśnie to co tam wrzucił @Arivederczi to jest jakiś dramat a nie premium
Dom który oglądałem miał wszędzie drewno
Kuchnia fornir
Ładny ogród
Itp
Ale 2.5 mln i 3 pokoje to trochę funkcjonalsc leży
  • Odpowiedz