Aktywne Wpisy

okoboji +24
witam co sądzicie o tego typu stylizacji na zapoznanie z przyszłymi "teściami"?
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
i ewentualnie takie ciuchy są w zara/h&m czy to trzeba na wymiar szyć?
#modameska #ubierajsiezwykopem #kiciochpyta
źródło: Zrzut ekranu 2026-02-16 o 10.32.55
Pobierz
nonOfUsAreFree +141
To jest ciekawa informacja. Ruch na portalach i apkach randkowych radykalnie spadł w relacji do szczytu z lat 2016-21. Tinder stracił 40% użytkowników, Match Group 50%. Bumble stracił 90% wyceny rynkowej z powodu spadającego zainteresowania.
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę
Autor wskazuje, że powodem jest kobieca hipergamia motywująca do szukania potencjalnych partnerów wśród 6% męskiej populacji (najlepiej zarabiających i najprzystojniejszych). Tymczasem mężczyźni przeszukują 60% ofert.
To oznacza, że większość kobiet jest ofiarą złudzenia, że jej potencjalny wybranek ma ochotę

![18 lat piekła za niewinność. Jak system zniszczył Tomasza Komendę [ANALIZA]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/7db4a971a4e2cc0f3ef69f1a2897774e83175650c4628e525fef6b0459d8627d,q80.jpg)

Stwierdziłem, że jako że to lapek do internetu i streamowania obrazu ze stacjonarki pobawię się na nim trochę Linuxem.
Miałem przez moment myśl, żeby jak za dawnych czasów wgrać sobie Archa, ale ostatecznie wygrał szacunek do własnego czasu i wszedł Mint 22.3.
Trzeba oddać, że na dobry start nie wydarzyło się nic memicznego, stery do GTX 950M wygrały się jak trzeba, laptop wybudza się z uśpienia, nawet znalazł od razu drukarkę po WiFi chociaż nawet nie prosiłem a i słuchawki BT też chwyciło.
Trzeba oddać, że na takim lekko leciwym sprzęcie responsywność jest bez porównania względem Windowsa 10/11.
#linux #mint
źródło: 1000017050
Pobierzźródło: 1000017051
Pobierz@witajswiecie: xDDDD
@witajswiecie: Wiadomo, gra pracuje w pełni pod jądrem WinNT a na Linuksie jest tylko pulpit zdalny. W ten sam sposób mój smartfon z Androidem z 3GB RAMu nadaje się do gier, mogę grać w Cyberpunka z RT na kiblu ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A responsywność pomiędzy Win10/11 Pro a Win10/11 IoT LTSC to też dwa inne światy. Większość ścierwa które psuje Windowsa
Pobierz jeszcze jakiś losowy skrypt z githuba, który poprawia i optymalizuje dane ścierwo ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Albo użyj windy przeznaczonej na maszyny przemysłowe, dalej to robicie? :D
Używanie Windowsa przypomina używanie na daily samochodu z PRL. Z tym że samochód z PRL pokazuje jaki jesteś wyjątkowy, a
@supra107: myślałem, że to były oczywiste podśmiechujki z mojej strony w kwestii takiej formy linuxa nadającego się do gier ;)
poza tym nigdy w życiu nie miałem potrzeby by
@witajswiecie: Akurat z IoT LTSC zabawy ze skryptami nie ma bo na czystej instalacji jest goły. A co do zasobożerności, jak bawiłem się w ręczne budowanie DE, i to z i3 na Debianie, to wyszło na to że samo X11 to paręset MB RAMu, potem Pipewire to kolejne paręset MB RAMu, i tak dobiłem do gigabajta, więc nawet Linuks jest "zasobożerny" bo nowoczesne środowiska desktopowe są
bardziej kluczowe jest jak bardzo system jest w stanie skroić swoje zapotrzebowanie w warunkach deficytu zasobów co jest trudniejsze do sprawdzenia niż proste policzenie MB
sama alokacja pamięci też jest z reguły procesem czasochłonnym, a jej uwalnianie znacznie szybszym więc czasem lepiej jak część rzeczy jest wstępnie cache'owanych
ale to tak na marginesie