Aktywne Wpisy

butterfly +108

CzosenWan +200
K---a, wrzucam na allegro spoko ofertę za coś, chłop wygrywa licytację, ja mówię że jak zapłaci sprawnie to do 18 wyślę. Dostałem kasę o 16:30, o 17 wysłałem, a o 18 on do mnie pisze "jak u pana wyglądają zwroty? Bo kurcze nie spodziewałem się, że wygram"
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.
xDDD
To na luj płaciłeś niemoto jak mogłeś po prostu powiedzieć, że się rozmyśliłeś? Ludzie są do śmietnika.

https://wykop.pl/link/7888817/relikty-jednego-z-najstarszych-meczetow-afryki-odkryte-przez-polakow-w-etiopii
W miejscowości Negasz w północnej Etiopii polscy badacze odsłonili ruiny niewielkiego meczetu, łączonego z tradycją Pierwszej Hidżry. To tutaj w 615 r., według tradycji muzułmańskiej i etiopskiej, dotarła grupa pierwszych towarzyszy Proroka Muhammada - jego najbliższych przyjaciół i pierwszych wierzących w jego misję. Odkryto m.in. mihrab, brukowaną platformę modlitewną oraz kamienny moździerz, wykonano też rekonstrukcję wyglądu świątyni. To jedno z najstarszych znanych miejsc kultu islamu w Afryce.
--------------------- WSPIERAJ I PRENUMERUJ ARCHEOLOGIĘ ŻYWĄ! ---------------------
📌 Chcesz być na bieżąco? Obserwuj tag #archeologiazywa. Zostaw komentarz, jeśli chcesz otrzymywać powiadomienia o najciekawszych odkryciach archeologicznych!
#swiatnauki #qualitycontent #liganauki #nauka #ciekawostkihistoryczne #historia #archeologia #ciekawostki #odkrycia #gruparatowaniapoziomu #afryka #etiopia #islam #religie #sredniowiecze #wykopaliska #badania
źródło: negash-inne
PobierzTreść została ukryta...
Treść została ukryta...
Treść została ukryta...