Wpis z mikrobloga

@anonimowy_programista: jak rozumiem Tesla się odbiła dopiero przy model 3, rivian ma wypuścić swojego r2 za kilka miesięcy

Mam nadzieję się przetrwają, nie tylko dlatego że mam kilka ich akcji, ale to by był bardzo słaby news dla branży aut elektrycznych.

Wykres fajne, ale trzeba też pamiętać że skumulowana inflacja na USD z ostatniej dekady to ponad 30 procent
  • Odpowiedz
jak rozumiem Tesla się odbiła dopiero przy model 3, rivian ma wypuścić swojego r2 za kilka miesięcy

@benzyna_abstrakcyjna: tak, zgadza się. Więc faktycznie R2 to będzie dla nich wóz albo przewóz. Jednak daleki byłbym od twierdzenia, że w takim razie Rivian po prostu zrobi to samo i sprawa załatwiona.

Tesla gdy była na tym etapie, miała dużo lepsze warunki rynkowe. Niech musiała konkurować z Teslą, oferowała pierwsze w miarę nie drogie auto
  • Odpowiedz
@lukiernaponczku: Lucid drugi rivian ale ma fajniejsze auta, ale cashflow tak samo słaby, tam znów arabowie ciągle dolewają. Ja bym bardzo chciał sobie kupic kiedyś Gravity, tylko troche boje się o to jak długo takie firmy pociagna
  • Odpowiedz
@anonimowy_programista: nie spodziewałem się serio takiej reakcji wyceny po pokazaniu R2 prawie w wersji produkcynej i bez wszystkich parametrów i cen

dopiero 7 marca więcej o R2 - czy ma szanse bić się z modelem Y? jeśli krzywa ładowania będzie lepsza i zasiąg oraz ktoś nie mieszka w łatwym terenie to ma szanse
  • Odpowiedz