Wpis z mikrobloga

#medycyna #konowalposting #lekarz #pracbaza #praca #studia #studbaza #matura #bekazpodludzi
#prawo

,,Elitarność'' zawodu lekarza najczęściej porównuje się z prawnikami,
no to weźmy Topkę tego zawodu - sędziów.
Prawie nigdy nie słyszałem, żeby sędziowie narzekali na swój byt materialny.

A ich zarobki wyglądają mniej więcej tak:
od 12k brutto w sądzie rejonowym
do 30k brutto w sądzie najwyższym.
I to są godne zarobki, bo dochodzą tam dodatki.

To w takim razie dlaczego niedawno był taki ryk lekarzy, że limit ich zarobków na 50k to zdecydowanie za mało? XDDD
Ktoś tu chyba ostro odleciał.

A tutaj macie jak konował narzeka, że niewygodnie śpi mu się w pracy XDDDD
analboss - #medycyna #konowalposting #lekarz #pracbaza #praca #studia #studbaza #matu...

źródło: konowal

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@analboss: Elitarność prawa skończyła się 20 lat temu, kiedy otworzono zawody prawnicze. Teraz prawnicy klepią biedę, jedynie notariusze, komornicy z koneksjami czy Ci od fuzji i ogólnie na wysokich stanowiskach w korpo zarabiają spoko, reszta to tam klepie biedę, chociaż ciężko stwierdzić bo tylko sędziowie, prok i komornicy składają oświadczenia majątkowe. Ale po oświadczeniach majątkowych okazuje się, że taki chirurg zarabia w miesiąc tylko co komornik w rok xd. Lekarz
  • Odpowiedz
@centerario: gdzie ejst 500 pln na godzine i gdzie te dodatki, przyjade ze Szweajcarii bo tu mam najzwyczajniej jakies realnie 48 CHF/godzine - duzo mniej niz w PL na kontrakcie.

Jak placa za znieczulenie to placa w PL za znieczulenie a nie ze za godzine 500 i dodatkowo. 250-350 PLN/h brutto sie dostaje w PL na kontrakcie.

Gdzie Placa 500? odpale 10% za godzinke kazda prowizji.
  • Odpowiedz
@analboss: mam znajomego prawnika i lekarza, akurat ten sam rocznik, jeden klepie z 7k brutto w prokuraturze, drugi bierze 60% z wizyty ktora placi klient. Wizyta 300zl to policzcie sami ile to jest
  • Odpowiedz