Aktywne Wpisy

zajsty +401
W 26 kolejce Harry Kane bez gola.
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
Tutaj komentarz do wołania, jeśli chcesz/nie chcesz być wołany do kolejnych aktualizacji.
#bundesliga #mecz #pilkanozna #torjagerkanone2026
źródło: KvL26
Pobierz
Okaz_prawilnosci +367
źródło: 1000067495
Pobierz

Wybrałem sobie dzisiaj Microsoft no i za 10 akcji za $402 czyli jakieś 14500 jest 42zł prowizji xD
Na pl giełdzie cdpr, 100 akcji za 244zł czyli 24400 jest 95zł prowizji XD
Przecież co to k---a ma być. Takie liczenie jest przy tym inwestowaniu w ETF, bicie się o pół procenta a jebią was na każdej transakcji na te pół proca. Mam mBank, jakie wy macie prowizje w tych dwóch przypadkach w innych usługodawcach? Chyba jest jeszcze boś i xtb?
#ike #inwestowanie #fire #xtb #bossa
@interpenetrate: XTB - polska giełda bez prowizji, zagranica 0,5% przewalutowania. (prowizji nie ma do 100k euro miesięcznego obrotu)
Akcje albo ETF kupuje się na co najmniej pięć lat zapomina, a nie miesza jak kijem w gównie.
oho mamy tutaj trejdera kupującego i sprzedającego 5 razy w miesiącu.
Btw nie napisałem RAZ NA PIĘĆ LAT, tylko NA PIĘĆ LAT.
xDD
A po co ma płacić skoro może nie płacić typie
@pepedros: Panie, przecież tutaj każdy na tagu milionami obraca
Jak nie robisz jakiegoś day tradingu to nie wiem ile musiałbyś zarabiać miesięcznie byś ten limit wykorzystał :p
Obracając milionami tym bardziej byś się przejmował drobnymi opłatami( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zdradzę ci że są ludzie którzy mieli akcje Ikei po 20 parę lat i ich nie ruszali.
Nie każdy potrzebuje giełdy żeby wyciągać 50% rocznie xd bo to już zahacza o h----d.
Do zus-u też się logujesz codziennie albo do ppk i sprawdzasz jak tam stan konta? xd