Wpis z mikrobloga

@Z_Archiwum_Strachu: Krzysiek nie żyje. Nie bardzo rozumiem na czym opierają sie inne teorie.
To nie był ścigany kryminalista, to byl nieletni nastolatek.
Rozumiem, że rodzice nie chcą przyjąć tego do wiadomości. Ale nie musimy przyjmować ich perspektywy
  • Odpowiedz
@thorgoth: Ja tego nie wykluczam, ale nie dałbym sobie uciąć ręki, za hipotezę o śmierci Krzyśka. Inne też są możliwe i nie można ich wykluczyć - opierają się przede wszystkim na tym, że mimo tak szerokich poszukiwań nigdy nie odnaleziono ciała. To daje przestrzeń do nadziei, że gdzieś tam jest.
  • Odpowiedz
@Karpatnik: Zgadzam się, ja też nie twierdze na 100%, że żyje. Nie mam pojęcia jak określić % szans na to, że zaplanował ucieczkę. Może 5, może 10%. Myślę, że dopóki jest chociaż 1% na to, że gdzieś tam jest, to warto o tym mówić. Jest to też ważna sprawa z innego względu - uczula, że trzeba rozmawiać z dziećmi. Nawet jeśli Krzysiek nie żyje, a dzięki temu materiałowi jakiś rodzić
  • Odpowiedz
Sprawa, która w 2023 roku rozgrzała polski internet

Uwielbiam te teksty pokroju: internauci są zbulwersowani, sprawa rozgrzała polski internet.
  • Odpowiedz
@thorgoth: rodzice dopuszczają, że nie żyje. Ojciec to tam jakieś specjalne łodzie pokupował i już kilka ciał z Wisły wyłowił jak szukał syna, więc jak najbardziej tę opcję biorą pod uwagę. To częsty przypadek w takich sytuacjach, chcą po prostu mieć 100% pewność i dopiero wtedy w ich głowach jest szansa, że ta sprawa kiedyś się zamknie.
  • Odpowiedz
@AcyX: Ten promil szansy jest, nie takie dziwne akcje się działy, słuchając podcastów kryminalnych. Po wywiadach z rodzicami raczej widać, że najbardziej zakładają opcję, że ich syn nie żyje. Myślę też, że nastawienie że może żyć, to jakiś mechanizm rodzicielski, że nie chcą zawieść dziecka, póki jest choć cień szansy.
  • Odpowiedz