Wpis z mikrobloga

Słucham właśnie wywiadu z jakąś polska łyżwiarką. "jadę tam się dobrze bawić bez presji na medal będę się cieszyć jazdą just have fun" itd. I potem zdziwienie że bez medali wracają jak jadą jako olimpijczycy bez presji na medal xd To niech w publice stoi jak nie chce odczuwać presji xd #o----------------l #igrzyskaolimpijskie #mediolan2026
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

I potem zdziwienie że bez medali wracają jak jadą jako olimpijczycy bez presji na medal xd

@MrBudget: Jak ktoś zajmuje 20-te miejsce w rankingu to raczej ciężko by miał szanse na medal ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
  • 208
@plackojad: dobry mental to jazda tak żeby wygrać złoto za każdym razem niezależnie od tego co mówi ranking ale jak oni wychodzą ze spuszczoną głową na zawody to równie dobrze niech zostaną w domu
  • Odpowiedz
jadę tam się dobrze bawić bez presji na medal będę się cieszyć jazdą just have fun

@MrBudget: To raczej nie brzmi jak jazda "ze spuszczoną głową" tylko "co ma być, to będzie" xD
  • Odpowiedz
Jak ktoś zajmuje 20-te miejsce w rankingu to raczej ciężko by miał szanse na medal ¯\(ツ)/¯

@plackojad: dobrze, że skoczkowie nie słyszeli o tej zasadzie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@MrBudget: mordo wiadomo, mental robi różnicę. Ja nie miałem nart nigdy na nogach, ale jakbym miał to był spokojnie zdobył kwalifikacje olimpijska i w-----ł ich o 5 długości kutasa mordo. Wiadomo, puszczają samych slabiakow na olimpiadę mordo. Mój pies szybciej by jeździł, gdyby miał łapy, bo nie ma albo psa bo nie mam. Wiadomo mooordo!
  • Odpowiedz
@plackojad: jak nie wychodzisz po to żeby wygrać, to nie wychodź wcale, p---------e o zabawie jest dobre do wychowywania przegrywów od szkoły po dorosłość, potem właśnie się bawią od łyżwiarzy po piłkarską reprezentacje - wyjść na boisko i dobrze się bawić to można na meczu charytatywnym dla chorego Jasia, a nie olimpiadzie czy mistrzostwach, a nawet zawodach szkolnych
  • Odpowiedz
jadę tam się dobrze bawić bez presji na medal będę się cieszyć jazdą just have fun

@MrBudget: to jedź za swoje flądro jedna. Mi do rozrywki nikt nie dopłaca i w sumie nikt nie ma pretensji, że na nartach jeżdżę słabo i poradzę sobie z jakąś czerwoną trasą, ale z czarną już niezbyt. Bo to dla mnie rozrywka a nie walka o mistrzostwo jakieś.
  • Odpowiedz
@MrBudget: nie, dobry metal to nie napinać się bez powodu. Jak nie jesteś zawodnikiem, który ląduje w top 5, to po co masz sobie narzucać presję medalową, jeśli wiesz, że skończysz jako 18, bo nigdy nie byłeś wyżej i matematyka pokazuje, że nie masz w tym momencie szans na dobicie do najlepszych?
  • Odpowiedz
@plackojad: jak sie zesrasz w gacie, to juz nie starasz sie dojść do kibla?
Jak baba czy chlop ma w------e w wygrana, to niech odpuści, niech jedzie ktos młody, zwiedzi swiata, a nóż ktos zauwazy w nim talent i moze taki wygra życie.
Dla mnie takie podejście "a c--j, wiem ze nie wygram, tak tylko pojade" jest czysto egoistyczne, tak samo jak zajmowanie dwoch miejsc na parkingu, jak obtarcie komuś
  • Odpowiedz
@MrBudget: dlatego podoba mi sie podejscie trenera Dylaka od boksu. Niedawno objal rowniez kadre meska i w piereszym wywiadze zapowiedzial, ze nie potrzebuje zawodnikow ktorzy nie celuja w zloto na igrzyskach olimpijskich. Ze jezeli ktos nie woerzy ze jest najlepszy na swiecie, to nie powinno go byc w kadrze
  • Odpowiedz