Wpis z mikrobloga

#mediolan2026 Mateusz Sochowicz po nieudanym starcie w jeździe indywidualnej gdzie z-----ł w bandę już na starcie powtórzył swój "wyczyn" również w sztafecie, gdzie ponownie z-----ł w bandę i tym razem ledwo utrzymał się na sankach. Sochowicz startuje już 3 raz na igrzyskach, więc nie jest jakimś debiutantem - lepszy już nie będzie. Dla takich zawodników chcą budować tor za miliony a potem płacić corocznie kolejne miliony na jego utrzymanie. Logiczne.
adam-pajac - #mediolan2026 Mateusz Sochowicz po nieudanym starcie w jeździe indywidua...

źródło: sochowicz

Pobierz
  • 44
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 18
@dondon: a może po prostu trzeba sobie odpuścić niektóre dyscypliny sportowe, konkursy, zawody. Nie wszędzie musimy być, nie wszystko musi być dotowane przez podatki
  • Odpowiedz
@BenAli: @paww ja nie napisałem, że musimy, ale argument, że nie budujmy toru bo zawodnik jest słaby, jest z d--y. Zawodnik jest słaby bo nie ma toru. Będzie tor pojawią się nowi i będą mieli gdzie ćwiczyć
  • Odpowiedz
  • 4
najlepiej to nic nie róbmy, bo po co xD

@Zly_On: Ale po co? Nie odpowiedzialeś.

Będzie tor pojawią się nowi i będą mieli gdzie ćwiczyć

@dondon Dalej nie odpowiedziałeś, po co moje pieniadze maja iść na trenowanie saneczkowy. Żeby raz na 4 lata być może zdobyli medal?
  • Odpowiedz
@BenAli: ale typie ja nigdzie nie agituję za budową toru więc dlaczego mi zadajesz to pytanie? Ja tylko napisałem, ze argument nie budujmy bo zawodnik jest słaby jest argumentem z d--y
  • Odpowiedz
Dla takich zawodników chcą budować tor za miliony a potem płacić corocznie kolejne miliony na jego utrzymanie. Logiczne.

@adam-pajac: nie, raczej pomysł wybudowania toru powstał z myślą o tym, żeby takich kompromitacji już w przyszłości nie było.
  • Odpowiedz
  • 2
nie jestem jakimś wielkim zwolennikiem zbudowania toru

@dondon: Przecież taką konstrukcją sugerujesz a contrario, że jednak jesteś zwolennikiem, choć nie zagorzałym.

Ale skoro albo niewprawnie posługujesz się mową ojczystą albo nie pamiętasz, co napisałeś wcześniej, to nie ma sensu rozmowa z Tobą. Bo i tak się wyprzesz.

Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
@BenAli: to znaczy, że nie jestem przeciwnikiem, ale rozumiem obawy i po części je podzielam, nie agituję za budową toru i nie będę tej idei bronił.
  • Odpowiedz
@BenAli: @paww najlepiej to nic nie róbmy, bo po co xD

@Zly_On: Nie byłoby pewnie tego defetyzmu gdyby nie doświadczenia, choćby ze stadionami na EURO i tych wybudowanych w dziesiątkach miast na potrzeby klubów od Ekstraklasy do II ligi, które są studniami bez dna - oczywiście dotowanymi corocznie z haj$u podatników.

My jako naród nie potrafimy po prostu efektywnie wydawać publicznych pieniędzy.
  • Odpowiedz