bezmyślne inwestycje. Za duże jednostki, nieszczelny dom, nieumiejętne korzystanie, PV bez magazynu
@mhmhmhmhm: Czyli mówiąc najogólniej amatorzy pchają się do zabawy. Coś jak z grą na giełdzie, gdy debil bez researchu wchodzi w spółkę po same jaja a później jak straci to ma pretensje do całego świata tylko nie do siebie.
@mhmhmhmhm: jest dosłownie tyle innych możliwości. Ja mam 15-16 lat piec na pellet i w lato sam sobie robię na zimę bo tartaki oddają trociny za free a mam małą.pelleciarke. a co nie zrobię bo mi się nie chce to kupuje przed sezonem kiedy tanio. A jakbym teraz miał wybieraz to bym brał piec na zrębki jak się nie znam na PV a nie później płakał że chlip chlip zły
@eSUBA94: tak myślałem bo właśnie widzę 2 grupy ludzi. Jedni co bardzo narzekają i tych co bardzo chwala. Też chyba kiedyś były jakieś inne zasady a teraz inne czy coś ale totalnie nie ogarniam tematu.
o co chodzi że jedni mają takie duże rachunki za te pompy ciepła a inni male. Bo to o te pompy ciepła chodzi?
@fidelio-fidelio: z tego co się ostatnio tym interesowałem, to zazwyczaj ci co mają duże rachunki na pompach ciepła zostali oszukani przez firmę krzak. Przez program czyste powietrze zaczęło powstawać firm OZE jak grzybów po deszczu. Oferowały gówniane pompy (z wielką przebitką na fakturze) niedobrane odpowiednio do domów
@eSUBA94: ale ja to miałem z pelletem te 15 lat temu. Dosłownie płaciłem wtedy tyle co jakbym miał wegiel a później jeszcze sam sobie do czasu do czasu zacząłem produkowac. Teraz też debile jedni płaczą że nie ma pelletu (MIMO ZE CO ROKU W ZIME NIE MA I CENY ROSNA) a drudzy się z nich śmieją. A każdy z IQ powyżej 50 kupuje przed zimą.
@mhmhmhmhm: Czyli mówiąc najogólniej amatorzy pchają się do zabawy. Coś jak z grą na giełdzie, gdy debil bez researchu wchodzi w spółkę po same jaja a później jak straci to ma pretensje do całego świata tylko nie do siebie.
@fidelio-fidelio: powodów jest koło 30
Też chyba kiedyś były jakieś inne zasady a teraz inne czy coś ale totalnie nie ogarniam tematu.
@fidelio-fidelio: z tego co się ostatnio tym interesowałem, to zazwyczaj ci co mają duże rachunki na pompach ciepła zostali oszukani przez firmę krzak. Przez program czyste powietrze zaczęło powstawać firm OZE jak grzybów po deszczu. Oferowały gówniane pompy (z wielką przebitką na fakturze) niedobrane odpowiednio do domów
A żeby było zabawniej to