Wpis z mikrobloga

• 1
@Anhed: no na pewno tak to działa mordo, muwie ci to tak w poradnikach w necie pisało, seba po zawodówce wyrywa same lekarki na bajere tak to działa, dookoła mnie same prawniczki z patusami bez zębów ale z dobrą bajerą biorą śluby
  • Odpowiedz
  • 141
@elo_kebab: ale p--------z xD więcej skrajnych przypadków nawymyślaj. Status ma znaczenie, wygląd ma znaczenie ale samo to w sobie nie da ci kobiety. W ciągu życia miałem dużo koleżanek ale nigdy z tego nie było związku.
  • Odpowiedz
W ciągu życia miałem dużo koleżanek ale nigdy z tego nie było związku.

@Anhed:
Czyli nigdy nie byłeś w związku ale uważasz, że wiesz najlepiej w tematach jak wejść w związek? XDDD
  • Odpowiedz
@Polinik: nie wiem najlepiej, wiem że bycie logicznym nie wystarczy i wiem czego brakowało, uważam że gdybym był bardziej otwarty emocjonalnie/społecznie to bym miał dziewczynę. Poza tym widzę jak to wygląda u kolegów, kto jaki jest i kto jak sobie radzi z dziewczynami.
  • Odpowiedz
@Polinik: Poza tym to działa tak samo po prostu w relacjach międzyludzkich, aspołeczny nudny nerd jest mniej ciekawym znajomym niż ktoś przebojowy, charyzmatyczny, który wywołuje właśnie jakieś emocje i z którym przyjemnie spędza się czas.
  • Odpowiedz
@elo_kebab: Eh, próbujesz obalić jakieś założenie, które na starcie już błędnie rozumiesz, plus sam sobie zaprzeczasz. Emocje nie są czymś obiektywnym. Wszystkie emocje jakie budzisz to kwestia głównie twojej atrakcyjności, a emocje z niej wynikają. Przystojny facet może grać w szachy i to będzie budziło u kobiety emocje, brzydki facet może być gangsterem, a baba dalej sucha jak pustynia. To co piszesz o klaunach, to właśnie idealny przykład brzydkich facetów,
  • Odpowiedz
@elo_kebab: Nie logikę, tylko pragmatyzm. Tak, do związku baba może wziąć typa, który oferuje najwięcej korzyści i jest stabilny. Po kryjomu zaś da d--y Alvaro (albo chociaż będzie o tym fantazjować), który ma wygląd i to coś, a następnie oskarży go o bycie narcyzem i mistrzem manipulacji.

Każdy kobiecy romkom przedstawia tę dychotomię między dobrą partią (pragmatyzm) a wyborem serca (buntownik/bad boy) i robi to dlatego, że ten temat jest
  • Odpowiedz
Dorosłe typy z kobiety robią jakiś niemyślący gatunek zwierzęcia, który nie używa logiki, a potem się dziwią czemu kobiety ich nie chcą.

Tymczasem kobiety tak samo jak faceci kochają logikę, bo faceci od kobiet naprawdę niewiele się różnią

@elo_kebab: XD
Ty miałeś kiedykolwiek do czynienia z babami czy po prostu trolujesz?
  • Odpowiedz
  • 0
@Polinik: Poza tym to działa tak samo po prostu w relacjach międzyludzkich, aspołeczny nudny nerd jest mniej ciekawym znajomym niż ktoś przebojowy, charyzmatyczny, który wywołuje właśnie jakieś emocje i z którym przyjemnie spędza się czas

@Anhed: ale właśnie jestem nerdem programista i byłem w 3 związkach, najkrótszy 3 lata. A zero emocji dostarczałem, jak to wytłumaczysz?
  • Odpowiedz
@elo_kebab:

Osoba które na siłę być fajna zawsze jest nisko w hierarchii grupowej jako zabawiacz tłumu, nigdy nie będzie liderem lub osobą wysoko w hierarchii.

Może dla was to szok, ale jak jest się ogarniętym facetem można iść na randkę i wyrwać kobietę na logikę, nudę, bez sztucznych emocji. Wystarczy być ciekawą osobą i umieć ciekawie o sobie opowiadać

Kurba zdecyduj się, mam być zabawny czy poważny, mam być ciekawy
  • Odpowiedz