Wpis z mikrobloga

Jakie elementy wyposażenia uważacie aktualnie za 'must have' przy konfiguracji / szukaniu nowego auta?
Nie pytam o kwestie jak automatyczna skrzynia biegów i klima ale typowe dodatki które się sprawdziły, a nie które dobrze wyglądają na broszurce czy przed znajomymi

Moim zdaniem:

- keyless (niby bzdet a wygodny)

- elektrycznie otwierana klapa / z pilota (choć z drugiej strony czasem człowiek wolałby dopchnąć ją ręcznie)

- ogrzewanie postojowe z apki (game changer przy dzieciach)

- podgrzewane siedzenia

I w sumie chyba tyle? `

#motoryzacja #samochody #pytanie #kiciochpyta #auto
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ATAT-2: kamerka cofania, czujnik odzież ogrzewana przednia szyba, elektryczny hak, elektryczna klapa, czujniki w lusterkach i podgrzewane lusterka oraz android auto
  • Odpowiedz
@ATAT-2:
Podgrzewana kierownica, przednia szyba, fotele fajnie gdyby były też wentylowane
Aktywny tempomat
Zegary elektroniczne z możliwością wyświetlenia mapy
Regulowane zawieszenie, jeśli fura jest usportowiona
  • Odpowiedz
  • 0
kamery 360

@Dorianxxx: ja mam i w sumie traktuje jako zbędny dodatek do przedniej/tylnej kamery i czujnikow. Jakos sie nigdy nie przekonalem ani nie zaufalem
  • Odpowiedz
@ATAT-2: Ja bardzo lubię i już się przyzwyczaiłem do nich. Bardzo pomagają jeśli masz spore auto (moje obecne ponad 5m) lub jeśli często zdarza ci się parkować w centrum zatłoczonego miasta, gdzie trzeba wykorzystać każdą przestrzeń parkingową, która tylko się trafi. Poprzednie auto to nawet samodzielnie doposażałem w takie kamery.
  • Odpowiedz
@ATAT-2: dobre naglosnienie, kamery 360, grzane fotele/grzana kierownica, car play i keyless (chociaz czasem wkurza jak sie myje auto czy chodzi sie dookola, a fura sie otwiera i zamyka - mozna na ten okres wylaczyc dwoma kliknieciami).
  • Odpowiedz
@ATAT-2: zalezy od modelu, ale mniej wiecej:
- matrixy
- kombi, jesli to daily i jedyny samochod
- komfortowe fotele, nie sportowe
- dobre audio i ciezko tu mowic o konfiguratorze, bo najwyzsze bose w renault gra duzo gorzej niz jakies podstawowe w audi
- kamera cofania
Kamery 360, klima 4 strefy i aktywny tempomat wedlug mnie totalnie zbedne. Hud, dociagi, masaze to fajny bajer. Grzany fotel spoko jak nie
  • Odpowiedz