Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 34
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@LZBNZ: zostawa zone, 60k w kieszeni, same profity :) btw, "chce przeznaczyc" czyli ty pracujesz i ze swoich chcesz kupic? Nie macie wspolnego konta bankowego?
  • Odpowiedz
@LZBNZ: tu nie ma co dyskutowac... Jak stac cie na nowe, to bierz nowe - gwarancja, zerowy przebieg i spokojna glowa.

A z uzywanymi to roznie bywa - 8 letnie auto, to juz ponad 150k przebiegu - doslownie wszystko moze sie rozsypac, a skrzynia automatyczna oraz naped AWD tylko poteguja potencjalne koszty.
  • Odpowiedz
  • 0
@__MadCat: W sensie, że takie auta nie są chodliwe? Teoretycznie MG daje gwarancje 7 lat więc autko jeszcze na gwarancji, licze że by sie sprzedało :D
  • Odpowiedz
@LZBNZ:
1. Zadaj sobie pytanie czy rzeczywiście ci potrzebne 4x4? Bo w 99% wypadków nie ma to kompletnie sensu, zwiększa jedynie spalanie i koszty utrzymania.
2. Nowe > używane, tylko weź żonę idźcie do MG i oboje sobie pojeździjcie porządnie przed zakupem. Jak bierzesz chinola to na lata, bo utrata wartości będzie duża i nie opyla ci się go sprzedać po kilku latach. Mam znajomych co mają tego większego MG
  • Odpowiedz
@havocki

zostawa zone, 60k w kieszeni, same profity :) btw, "chce przeznaczyc" czyli ty pracujesz i ze swoich chcesz kupic? Nie macie wspolnego konta bankowego?

Nawet jeśli to co z tego? To już żonie nic nie można kupować?
  • Odpowiedz
@Krupier: mozna mozna ale chyba nie auto za 60k :D ja rozumiem milosc, zaufanie itp. sam jestem zonaty i razem jestesmy od hmm 22 lat ale... mamy wspolne konto, wspolne wydatki bo w spolne to wspolne w koncu jestesmy razem na dobre i na zle, a mirek chce kupic auto zonie czyli nie ze wspolnych a ze swoich, co oznacza ze nie maj wspolnego konta, ona nie ma na tyle
  • Odpowiedz
@havocki: my też nie mamy wspólnego konta. Dla mnie wspólne konta to bezsens więc jak widzisz w świecie nie liczy się tylko twój punkt widzenia. :)

Dopisywania sobie historyjek o jakichś słabszych trybikach i braniu nóg za pas nawet nie będę komentował, bo to delikatnie mówiąc niepoważne jest. :)

P.S. Dla ciebie 60k to dużo, dla innych to trzy miesiące pracy. Ale co ja będę tłumaczył.
  • Odpowiedz
@Krupier: 3m pracy, dokladnie, PRACY czyli wsadziles jakis wysilek, poswieciles czas, partnerka rowniez powinna ogarniac, chyba ze jest z toba tylko dlatego ze wlasnie zarabiasz 60k w 3 miesiace. Im wieksze zarobki tym wieksza szansa ze jest nie z milosci ale z wygody, nie oklamujmy sie, przy duzych kwotach mentalnosc sie zupelnie zmienia
  • Odpowiedz
@havocki: to, ze jesteś biedakiem i 60k dla zony to za dużo, nie znaczy, ze wszyscy tak mają. Moze jego żona ogarnia dom, dzieci, czy po prostu chce, żeby była bezpieczna w stosunkowo nowym samochodzie.

Pytanie było o samochód, a nie o porady matrymonialne.

Wyskakują też Jaguary F-Pace oraz Land Rovery Evoque, ale tutaj chyba serwis i eksploatacja będzie dość
  • Odpowiedz
@krulkartonu: @LZBNZ dacie wypadają średnio w NCAP, co prawda jeśli dobrze pamiętam to głównie ze względu na elektroniczne systemy bezpieczeństwa, ale chyba w zderzeniu czołowym też nie było najlepiej
  • Odpowiedz