Wpis z mikrobloga

@vulfpeck: no może dlatego, że USA jednak posiada jakąś armię, w przeciwieństwie do Hiszpanii czy Belgii. Francja jak zbudowała lotniskowiec, to się na nim samoloty nie mieściły, a jak go przebudowali to im odpadła śruba napędowa xD
Technologia prawie jak z ruskich okrętów podwodnych.
No i przypomnij mi, kto nam odmówił sprzedaży czołgów, amerykanie czy sojusznicy z UE?
  • Odpowiedz
  • 154
no może dlatego, że USA jednak posiada jakąś armię, w przeciwieństwie do Hiszpanii czy Belgii. Francja jak zbudowała lotniskowiec, to się na nim samoloty nie mieściły, a jak go przebudowali to im odpadła śruba napędowa xD

Technologia prawie jak z ruskich okrętów podwodnych.

@Bestia_z_Jellystone: PIS i szeroko pojęte prawactwo od kilku lat narzeka, że Europa mało inwestowała w wojsko. Jak chcemy wspierać lokalne fabryki i budować własne know-how, to zacząło się tupanie
  • Odpowiedz
@vulfpeck: ja trochę nie rozumiem idei większych zbrojeń, będziemy się przygotowywać do walki ale z kim? Ruscy po wejściu w Europę zostaliby przecież zaorani już teraz, Chińczycy maja dobry plan gospodarczy i zwiększają swoje znaczenie bez użycia wojska, co do stanów to można sie kłócić czy by pomogli czy nie ale nie będą przecież robili inwazji.. to na walkę z kim sie przygotowujemy ze trzeba wydać tyle kasy, z obcymi?
  • Odpowiedz
@Bestia_z_Jellystone: Możesz rozwinąć temat lotniskowca? Bo mi to angolami zajeżdża a nie Francją xD
Also zakupu nam chyba nie zabronili. Mało tego chyba było lobbowane za Leo 2a8 (czy kij wie jaką nową wersją) tylko dołączyć do projektu czołgu nowej generacji to już tyle to nie. I tu się pojawia moje pytanie na które nigdzie jeszcze nie widziałem odpowiedzi. Nie neguję programu safe bo zawsze to helikopter money ekstra na
  • Odpowiedz
@Werdna: widzisz, już Ci jakiś geniusz odpisał że o kacapów chodzi. Tych samych co od 4 lat są drugą armia świata (na Ukrainie) xD koniec końców będziemy się uzbroić ale ruskich nikt nie ruszy bo atom, ruskie nie ruszą Europy bo są słabi i tak będziemy sobie żyć i czekać aż g---o się samo rozpadnie
  • Odpowiedz
Możesz rozwinąć temat lotniskowca? Bo mi to angolami zajeżdża a nie Francją xD

@Esior: a co tu rozwijać, wybudowali lotniskowiec, który miał za krótki pas i musieli to przebudowywać, ale przynajmniej katapulty były za słabe¯\(ツ)/¯A jak przebudowali to był tak głośny, że słyszeli to wszyscy, którzy dysponowali sonarem zrobionym z puszki po coli, aż się w końcu rozpadł system napędowy , a jak go znowu naprawili to na środku oceanu
  • Odpowiedz
@vulfpeck: tu problemem jest to, ze kasa zostanie zablokowana tylko do producentów z Europy (czyli de facto wszystko wezmą Niemcy) i np. chcąc kupić b--ń nie możemy kupic tej obecnie najlepszej tylko średnią z Niemiec. Cena tej broni też będzie kosmiczna bo producenci nie są debilami i jesli wiedzą, że kraje muszą kupić cos u nich to dadzą cene x 5 bo i tak sprzedadzą. Tak samo z reszta sie
  • Odpowiedz
  • 0
@maczeta31:

tu problemem jest to, ze kasa zostanie zablokowana tylko do producentów z Europy (czyli de facto wszystko wezmą Niemcy)

Kolejny as, który całą dyskusję sprowadza do absurdu, twierdząc, że cała kwota z SAFE trafi do Niemiec.
vulfpeck - @maczeta31: 
tu problemem jest to, ze kasa zostanie zablokowana tylko do p...

źródło: 16204

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
To stoi po twojej stronie waga dowodu tego że ta forma jest najlepsza

@bestils: Wymień inne, potencjalne formy finansowania tego typu przedsięwzięć i podyskutujemy.
  • Odpowiedz