Wpis z mikrobloga

Cześć, mam pytanie odnośnie zakupu obligacji skarbowych. Aktualnie mam konto przekorzystne w banku Pekao (z żubrem). Jako że jestem początkujący i dopiero poznaję tematy zastanawiam się nad tym gdzie lepiej, bezpieczniej bd kupować obligacje. Wiem że da się to zrobić przez pekao, pko bp oraz przez stronę obligacjeskarbowe. W najbliższych 5-10 latach nie planuję powiększać rodziny więc obligacje ROS i ROD na dzień dzisiejszy nie są brane pod uwagę. Dodatkowo chciałbym otworzyć drugie konto najlepiej oszczędnościowe. Zastanawiam się jak wygląda potem ewentualnie przeniesienie obligacji zakupionych powiedzmy na stronie czy jednego banku do drugiego banku.
Też z czystej ciekawości, uważacie że dużo praktyczniejsze będzie posiadanie wszystkiego w obrębie jednego banku czy wykorzystanie korzystniejszych ofert?

#obligacje #obligacjeskarbowe #inwestowanie #inwestycje
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@lUnknownl nie ma znaczenia w którym banku, na pewno nie zwracaj uwagi na konta oszczędnościowe bo te mają skandalicznie niskie oprocentowania i się po prostu nie opłaca na nich trzymać kasy.
  • Odpowiedz
Zastanawiam się jak wygląda potem ewentualnie przeniesienie obligacji zakupionych powiedzmy na stronie czy jednego banku do drugiego banku.

@lUnknownl: Nie ma takiej możliwości.

Też z czystej ciekawości, uważacie że dużo praktyczniejsze będzie posiadanie wszystkiego w obrębie jednego banku czy wykorzystanie korzystniejszych
  • Odpowiedz