Wpis z mikrobloga

Czy jeśli snus zawetuje program SAFE to już nic nie można zrobić, czy można jakoś to obejść? Przecież przy takim działaniu ruscy otworzą szampana. Nic tylko się cieszyć, że Polska nie wykorzysta sposobu na jeszcze szybsze i większe zbrojenie
#bekazpisu #polityka
  • 55
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@WUJICO: na miejscu koalicji rządzącej już bym zaczął produkować materiały na wypadek tego weta.

Nawrocki wśród żołnierzy miał miażdżącą przewagę poparcia. Okazuje się, że może teraz dymać polski mundur, nie dając służbom awansów i wetując programy na których zarobiłaby zbrojeniówka.

Grunt, że ryknie "czołem żołnierze" w Święto Wojska Polskiego xD
  • Odpowiedz
@czwartafaza: W tamtym tygodniu byłam z matką w szpitalu powiatowym i się nasłuchałam od wyznawców republiki jak to zadłużą nas gorzej niż Gierek i cała kasa pójdzie do Niemców xd także tego, wcale nie trzeba racjonalnie, ciemny lud kupi wszystko
  • Odpowiedz
@Kermit11: Jak byłem dzisiaj w przychodni to jakiś dziadek płakał najpierw że polski przemysł zbrojeniowy upada żeby zaraz potem narzekać ze ten SAFE to cały do Niemiec pójdzie a trzeba od USA i Korei kupować, bo jak nie kupimy od USA to USA nie będą nas bronić. Na tekst że przecież większość z tego Safe zostanie u nas w kraju powtarzał jak katarynka "ja jestem starszy, wiele widziałem i w
  • Odpowiedz
@Lime0606: Wyznawcy i tak zagłosują na PiS, oni potrzebują głosów centrum żeby rządzić w najlepszym wypadku z konfederacją (bez Brauna bo zakłam, że nie są aż tak głupi. Choć dla władzy zrobi wszystko) a tych weto SAFE na pewno nie zapewni.
  • Odpowiedz
@BoneOO dokładnie, pisowiec jest jak lojalny pies do samego końca. Zresztą badania CBOS już dawno pokazaly, że wyborca pisu jest o wiele bardziej lojalny
  • Odpowiedz
My zadłużamy sie na gorszych (nasze 10 latki lataja powyzej 5%) wiec SAFE wychodzi taniej. Ot cała fizolofia

Ale możemy kupować co chcemy i dostaniemy to wcześniej, niż w 2050, bo może fabryczne są w UE na żenującym poziomie. Ja nie wiem czy SAFE jest dla nas dobre, czy nie. Problem w tym, że wy też tego nie wiecie, choć tak się wam wydaje.

@kingbruceleekaratemistrz:
  • Odpowiedz