Wpis z mikrobloga

@nocne_zwidy: jak masz krewetki, to zrob samemu bulion na pancerzach i jakiejś rybie albo ulepsz ten drobiowy. No i jak CI tak dobrze idzie, to polecam się upgrejdować i zrobić coś nie od Ani :) Zamiast pasty z trawy cytrynowej kup sobie świeżą - jest prawie wszędzie a różnica kolosalna, bazylie wywal. I kup galangal, bo bez tego to nie tajska zupa ;) ale wyglada wporzo
  • Odpowiedz
  • 1
@pasta_alla_carbonara: Ja akurat jestem początkujący jeżeli chodzi o gotowanie i zdaję się na przepisy z internetu ale gdzieś tam zmieniam pewne rzeczy tak jak np. właśnie tę dymkę bo mi nie leżała ale dzięki za rady, chętnie skorzystam z rad kogoś bardziej doświadczonego :)
  • Odpowiedz
@nocne_zwidy: ja tlyko mowie, zeby najszybciej porzucić przepisy gotującej Ani, zwlaszcza, ze widac, ze mniej wiecej wiesz co robisz, bo ona to często nie bardzo ;) Suszona trawa spoko, ale no jak dostaniesz świeżą to bierz bez zastanowienia, bo różnica jest kolosalna. A przepisów szukaj bardziej od nejtiwów/kucharzy na youtube czy na necie, albo na serious eats na start.
  • Odpowiedz