Aktywne Wpisy

Nupharizar +55

scarecrov +161
Wołam plusujących poniższy wpis
https://wykop.pl/wpis/79567589/za-1-5-roku-koncze-30-lat-cel-jest-taki-aby-do-teg
Udało się dzień wcześniej, ostatnia faktura opłacona na czas.
Podsumowanie od ostatniego wpisu:
https://wykop.pl/wpis/79567589/za-1-5-roku-koncze-30-lat-cel-jest-taki-aby-do-teg
Udało się dzień wcześniej, ostatnia faktura opłacona na czas.
Podsumowanie od ostatniego wpisu:
źródło: image
Pobierz

Planuje budowe domu ale jestem jeszcze na etapie poszukiwania dzialki. Od tygodni siedzę i czytam, analizuje i dowiaduje sie nowych rzeczy. Co Waszym zdaniem dyskwalifikuje działkę ? Chodzi o problemy typu wymiana gruntu, ktore generują ogromne koszty.
Na tą chwile sprawdzam WZ - czy warunki zabudowy sa zgodne z projektem domu.
Czy można zrobic szambo
Czy można zrobic studnie głębinowa
Prąd - czy jest w miarę blisko
Grunt, z tego co wiem np torf to duży problem. Twarda glina jest okej ale moze byc problem z stojącą wodą po opadach - można zrobic drenaż
Czy sąsiednie dzialki nie znajdują sie wyzej względem tej, którą wybrałem (spływająca woda od sąsiadów)
Czy ma dostęp do drogi
Podstawy jak sprawdzenie ksieg wieczystych, właścicieli, czy nie ma na dzialce hipoteki
Czy nad działką nie przebiega linia energetyczna . Wiem,ze trzeba zachować wymagany dystans od lini. Jesli linia przebiaga tylko przez malutki obszar dzialki jakie to moze powodować inne problemy ? Buczenie ? Hałasy?
Mam upatrzony kilka dość tanich dzialek. Tanie bo do #szczecin jakies 60km. Odległość mi nie przeszkadza. Różowa ma prace zdalną a ja i tak wyjeżdżam w delegacje wiec bez różnicy mi to. Dzialka,ktora mi sie podoba leży na glinach twardych i piaskach. Tortu brak. Prąd jest juz zaprojektowany i naniesiony na mapy w geoportalu. 16m od granicy działki jest las i obszar natura2000. Sama dzialka nie leży w tym obszarze. Ma WZ bezterminowe i kosztuje zaledwie 70k. 1200m2
Chciałem pisać byś sprawdził czy za blisko ZOSka nie będzie przechodzić, ale 60km od Szczecina Ci nie grozi raczej ;) bo ja tak skreśliłem parę działek.
Ogólnie blisko Szczecina to mam wrażenie, że ludzi poodklejało z cenami, a jak się chce coś większego to w ogóle prawie nic nie ma. Bo jak widzę oferty po 600m2 to ja już wolę w bloku mieszkać
Jak
źródło: 1000063998
PobierzTo aplikacja, która po wpisaniu numeru ewidencyjnego działki automatycznie sprawdza MPZP, warunki zabudowy, 52 reguły zgodności i generuje warianty zagospodarowania z mapą i raportem PDF. Wynik w 2 minuty.
Pomysł jest taki, żeby pośrednik mógł w czasie