Wpis z mikrobloga

Pytanie do #niebieskipasek.

Jak oceniasz swoje umiejętności remontowo-budowlane?
0 - brak - nie umiem nawet wbić gwoździa
1 - podstawy - powieszę obrazek, rozkręcę spłuczkę itp
2 - podstawy z dodatkami - naprawię gniazdko, wywiercę dziurę pod kołek, pomaluję ścianę, powieszę lampę itp
3 - średniozaawansowany - ogarnę silikon w łazience, fugowanie, łączenie spoin płyt GK, wymiana uszkodzonej płytki, przeniosę gniazdko
4 - zaawansowany - podwieszę sufit, wyrównam ściany, zrobię wylewkę pod panele
5 - fachura - położenie glazury, pociągniecie elektryki i hydrauliki, przeróbki mebli lub ich własnoręczne skonstruowanie
6 - ekspert - wymiana dachu, elewacji, przeprowadzenie remontu od ruiny do pełnoprawnego mieszkania, budowa domu od A do Z

Czynności pisane na poczekaniu, mają tylko odwzorcować mniej więcej co się ogarnia na danym poziomie.

#remontujzwykopem #remont #logikaniebieskichpaskow #diy

Jak oceniasz swoje umiejętności remontowo-budowlane?

• 0 - brak 12.9% (15)
  • 1 - podstawy 11.2% (13)
  • 2 - podstawy z dodatkami 25.0% (29)
  • 3 - średniozaawansowany 22.4% (26)
  • 4 - zaawansowany 12.1% (14)
  • 5 - fachura 12.1% (14)
  • 6 - ekspert 4.3% (5)

Oddanych głosów: 116

• 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Nihilistyczny_Dekadentysta: dlaczego podwieszanie sufitu jest niższym poziomem od położenia glazury czy przerobienia mebli? IMHO powinno być na odwrót.
Tak samo wymiana uszkodzonej płytki jest bardziej skomplikowanym zabiegiem, niż położenie nowych.
  • Odpowiedz
@Nihilistyczny_Dekadentysta: 5 bo płytki zlecam, ale np dach i ocieplenie, wodę, prąd (z wyjątkiem skrzynki, esów i różnicówek bo na to potrzebuje papierów z odbiorem), wyrwanie wszystkiego do gołych murów i robienie od nowa dam radę wykonać.
  • Odpowiedz
@goferek: Wpisałem tak jak mi się wydaje. Płytkę sobie kiedyś sam wymieniłem chociaż zabawy z tym było dużo. Za to jak widziałem ile rozkmin było i docinania aby płytki wyszły sensownie (kuchnia + duży przedpokój) to wiem że bym się tego nie podjął. Czysta subiektywna ocena, to ma tylko mniej więcej odwzorcować poziom zaawansowania a nie być tier listą xd
  • Odpowiedz