Wpis z mikrobloga

Pytanie do niebieskich i różowych pasków, wolelibyście być gośćmi na weselu bez potraw mięsnych, ale oczywiście z wegetariańskimi lub wegańskimi potrawami czy na weselu bez alkoholu?
#ankieta #logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #wesele #weselezwykopem #impreza

Na jakim weselu wolelibyście być gośćmi?

• Niebiescy - Na weselu bez mięsa 27.6% (76)
  • Niebiescy - Na weselu bez alkoholu 53.1% (146)
  • Niebiescy - Bardzo trudny wybór 10.2% (28)
  • Różowe - Na weselu bez mięsa 4.0% (11)
  • Różowe - Na weselu bez alkoholu 4.4% (12)
  • Różowe - Bardzo trudny wybór 0.7% (2)

Oddanych głosów: 275

• 16
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@chokysrocky: ostatnio już praktycznie nie piję i nigdy nie piłem tak, żeby się zachlać (ja na wesela noszę swoje p--o xD)
Ale jeśli wesele ma być tym, czym jest z nazwy - czyli wesołą zabawą - to daj ludziom a-----l bo większość potrzebuje trochę procentów by przełamać się do tańca i trochę zawstydzającej, przaśnej zabawy.
Tak, minusem jest że parę szczylów i wujków się schleje.
  • Odpowiedz
@chokysrocky: Ja nie piję na weselach, w ogóle raczej stronię od alkoholu. Jedyne sytuacje gdy pije to piwko do grilla jak kiełbę przewracam i piwko do meczu/wyścigu. Sztuk dosłownie 1. Nie uchlałem się od kilku lat, nie wiem co to zmienia w moim życiu, ale po prostu tak mi lepiej. Wolę wrócić furką do domu i rano dobrze się czuć. Bez mięska za to byłoby kiepsko.
  • Odpowiedz
na weselu z normalnym jedzeniem i alko. Jaki k---a problem zrobić część dań wege, żeby każdy miał wybór?

@krulkartonu: jak para mloda nie je miesa to nie bedzie podawac miesnych dan XD zawsze mozna odmowic przyjscia jak nie pasuja nam warunki, nie rozumiem za bardzo oburzenia. ktos cie zaprasza na impreze -> chcesz/nie chcesz isc -> powiadamiasz -> kooooooniec
  • Odpowiedz
a ktoś ich zmusza do jedzenia mięsa? Nie, to oni chcą zmuszać innych do przyjęcia swoich zasad. Oburzenie wynika z nietolerancji skrajności ;)

@krulkartonu: ale to ich impreza, ich zasady. jak nie chcesz brac udzialu, to nie idz.
  • Odpowiedz
@chokysrocky: mogę być na wege weselu bez alkoholu (co śmieszniejsze byłam na takim) bo to nie moje święto i szanuję wolę ludzi którzy chcą ze mną celebrować ICH CHWILE
  • Odpowiedz