Wpis z mikrobloga

@Lolenson1888:

trzeba stać przy kuchence mikrofalowej i słuchać strzelania. Jak jest rzadsze niż co 3 sekundy to koniec xD

mieszkam w Polsce, jakbym miał czekać na jakieś strzały to bym wszystko czarne wyjął
  • Odpowiedz
@Lolenson1888: @harrame to zależy. Ja mam mikrofale 900W i popcornu nie można robić na pełnej mocy, bo szybciej się spala już większość wystrzela. Muszę obniżać nic tak o 50% i wtedy jest dłużej, ale nie jest przynajmniej spalone
  • Odpowiedz
@Sonny86: lepiej wyjąć wcześniej nawet jeśli zostanie sporo niepękniętych ziarenek. Można je potem wrzucić z powrotem do tej torebki i zrobić jeszcze raz aby się nie zmarnowały.
  • Odpowiedz
@Sonny86: nie wiem jak teraz ale kiedyś badziew tego typu kosztował mniej niż 50 zł.

Niby zdupy, bo kolejny grat do kuchni ale to się naprawdę sprawdza. Popcorn zawsze idealny i bez żadnego zdupy oleju czy innego sztucznego tłuszczu¹ jak w tych pakietach do mikrofali. To po prostu dmucha gorącym powietrzem na ziarna, a te niż zrobione wypadają nim się zdążą przypalić.

1. Oczywiście masełkiem można nadal polać już w
szpongiel - @Sonny86: nie wiem jak teraz ale kiedyś badziew tego typu kosztował mniej...

źródło: 1000025854

Pobierz
  • Odpowiedz
popkorn idealny, ale c--j z tego bo bez soli.

@Macior_Pacior: jak już pisałem, roztapiasz trochę masełka osobno w mikrofali, polewasz popcorn już uprażony w misce, potem solisz, i jest popcorn jak malowany ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz