Wpis z mikrobloga

W co załadować 50 tys. zł? Mam już sporo siana w obligacjach, ale tam zyski są mizerne, a w dodatku długoterminowe. Póki co wrzuciłem kilka tysiaków w orleny, microsofty, itp., ale to tak bez pomyślunku, szczerze mówiąc.

#gielda #inwestowanie #inwestycje
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@ToJestNiepojete: Jakbym miał tu i teraz luźne 5 dych, to podjadłbym TTWO, RDDT i UNH, a z polskich to ustawiłbym zleconka na Dino po 37.5 i CDR po 240. Jestem degeneratem, to nie jest porada inwestycyjna.
  • Odpowiedz
@ToJestNiepojete: Dla mnie wszystkie 3 wymienione przez Ciebie są za wysoko na wjazd, ew. Synektik bym rozważył. Co do TTWO, to ja osobiście na kilka dni przed premierą już będę jakiegoś SLa ustawiał, nigdy nie wiadomo jak premiera przebiegnie, a może być ładny zjazd, a potem znowu mega pompa pod rekordowe wyniki finansowe, bo te będą rekordowe. GTA VI przebije wszelkie rekordy sprzedaży w historii gamingu.
  • Odpowiedz
@ww00: TTWO ja bym strzelał że zaliczy jeszcze zjazd w najbliższym czasie. Kolejny raport mamy w maju za ostatni kwartał roku finansowego, merketing rusza na lato, teraz lecą na sporej stracie i ten 4 kwartal będzie raczej podobny.

IMO warto zainwestować ale raczej bym się nastawiał na góra-dół do sierpnia. Jak wyjdzie Q1 2026 w sierpniu to po ilości preorderow może ruszy. Najlepiej jakby ulica się wpakowała po starcie marketingu.
  • Odpowiedz