Wpis z mikrobloga

Wykopków w tym materiale najbardziej boli to że, w Rosji nie jest tak jak przedstawia to zachodnia i proukraińska propaganda. Są samochody, prąd, jedzenie - czyli tak jak w Europie ale wykopkom tak wbito w głowy że tam są same ziemniaki (a może i nie), srają do rowów i wielbią Putina na każdym kroku. Wrzucam panoramę Moskwy, kiedy Warszawka albo Berlin tak będzie wyglądać? ( ͡° ͜ʖ ͡°) #wojna #rosja #ukraina #polityka #kanalzero
JanDzbanPL - Wykopków w tym materiale najbardziej boli to że, w Rosji nie jest tak ja...

źródło: Moscow-City_%2836211143494%29

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@JanDzbanPL: Ja tam nic nie mam do tego bo nigdy nie byłem w Moskwie, ale pokazałeś dosłownie kilka wieżowców a z tyłu widać gówniane bloki jak za PRL. To ta super Moskwa?
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: Warszawa w zasadzie już a jest prawie 10x mniejszym miastem. A miasta europy zachodniej nie muszą - to nie wieżowce decydują czy miasto jest bogate czy biedne. Poza tym co ty chcesz przekazać bo nie rozumiem. Tak, Moskwa jest bardzo bogatym miastem, w zasadzie miastem-państwem. Tak samo jak Petersburg. Tylko, że poza tymi 2 miastami, rosja jest biedna. Wszelkie statystyki są zakłamane przez 2 czołowe miasta, bez których ten
  • Odpowiedz
wykopkom tak wbito w głowy że tam są same ziemniaki (a może i nie), srają do rowów i wielbią Putina na każdym kroku

@JanDzbanPL: Wystarczy pojechać do pierwszej lepszej wioski leżącej kilometr od tej wspaniałej Moskwy by przekonać się że to wszystko prawda.
  • Odpowiedz
@azirck: ja bym się tak nie rozpędzał z tym, że Moskwa jest bogata. Z tego co kiedyś czytałem i obserwowałem na vlogach, jakichś sklepach online ruskich itd. to ceny są w 2026 na podobnym poziomie co u nas. A zarobki w Moskwie z 2 razy mniejsze niż w Warszawie. A na polskiej prowincji zarobisz 4k netto, a na russkiej prowincji z 1500 zł.
  • Odpowiedz
@JanDzbanPL: chcesz zobaczyć jak wygląda ruska prowincja, to polecam podróże Patera, za uralem nie ma w większości miejsc poza miastami asfaltu na drogach, mosty albo r-------e albo ledwo zipią, sklepy wyglądają jak w Polsce 30 lat temu, serio to się dużo nie różni od środkowej Afryki
  • Odpowiedz