Wpis z mikrobloga

#bekaztransa #zycietruckera #transport #pracbaza
Ile tak realnie zarabia kierowca śmieciarki? Praca na dwie zmiany po 8h + ewentualnie nadgodziny jeśli wyjdzie powyżej ośmiu godzin. Macie kogoś znajomego, osobę w rodzinie? Mam ofertę pracy ale waham się czy nie strzelę sobie w kolano z zarobkami
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@Rolss: zaoferowali mi 8000 brutto, czyli podstawa + 20% premii. Do tego naliczane są nadgodziny czyli już ponad 8k. Jeśli nie zabiorą premii. To na start. Pytanie tylko czy 200h mimo 8 godzinnych zmian wyjdzie? Oczywiście licząc nadgodziny.
  • Odpowiedz
@maciejosky: to zależy czy w prywatnej firmie czy w miejskiej spółce. Nikt ci dokładnych zarobków nie poda bo za dużo zmiennych, skoro masz ofertę to chyba umiesz zapytać o zarobki?
  • Odpowiedz
  • 0
@sberatel: dostałem takie informacje na temat zarobków jak te, które podałem wyżej. Dlatego pytam, czy ktoś zna konkretne kwoty netto. Z czego wiem na śmieciarce nie ma tachografu. Teraz na C+E jeżdżę po 11h z zarobkami średnio 6500 netto więc kokosów nie ma.
  • Odpowiedz
@sberatel: Na śmieciach komunalnych nie ma tachografu, a limit 90h dotyczy jazdy a nie samej pracy - postoje pod śmietnikami, w korkach, załadunek, wyładunek to spokojnie dodatkowe godziny pracy a nie jazdy.
  • Odpowiedz
@maciejosky: Moją karierę zaczynałem na śmieciarce w Niemczech i była to totalnie z-----a praca.

1. Zapach. Wracasz po pracy i masz wrażenie, że śmierdzisz nawet po prysznicu.
2. Przeciskanie się przez mega wąskie uliczki, zero relaksu podczas jazdy.
3. Śmieciarze to w większości chora patologia. A masz z nimi non-stop doczynienia więc klimat swoje robi.

Ale to było w Niemczech, więc może w Polsce jest inaczej ¯\(ツ)/¯
  • Odpowiedz
1. Zapach. Wracasz po pracy i masz wrażenie, że śmierdzisz nawet po prysznicu.

@erni13: dokładnie, śmierdzieć jak żul we własnej chałupie to absurd, i choćby płacili 20.000pln miesięcznie to bym tego nie robił,
W UK wożę jedzenie do supermarketu, elektrycznym wózkiem tira rozładuje, nawet się nie spoce, fotele w truku czyste więc w jasnej polo koszulce mogę jak człowiek pracować i żaden brud się z fotela nie lepi,
Zarobki 3500-4500£
  • Odpowiedz