Aktywne Wpisy

Salido +346
Minął 4. (z 67) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 6 wypadków śmiertelnych w których zginęło 6 osób.
20 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
20 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-56
Pobierz
lubie-sernik +114
Słuchajcie jaka akcja... Byłem molestowany xD
Idę sobie główną ulicą w Ao Nang i podbija do mnie baba ok. 25 lat i tak blisko mnie była, że cyckami przy mojej klacie xD Złapała mnie za dupe i mówi, że segz za 2k batów xD
Ja jej mówię, że nie a ta idzie za mną i coś gada ale nie wiem co xD
Poczułem
Idę sobie główną ulicą w Ao Nang i podbija do mnie baba ok. 25 lat i tak blisko mnie była, że cyckami przy mojej klacie xD Złapała mnie za dupe i mówi, że segz za 2k batów xD
Ja jej mówię, że nie a ta idzie za mną i coś gada ale nie wiem co xD
Poczułem
źródło: 17625
Pobierz

Więc robię mały update.
Setów zrobiło się nieco wiecej gdyż doliczyłem ostatnio będąc w Polsce wszystkie polybagi i inną drobnicę do kolekcji.
Pudełkowych jest wlasciwie tyle samo. Doszło w 2023 8 pudełek w zwiazku z premierą Rivendell na której kupiłem 2 zestawy podpisane przez autora Mike Psiakiego w Londynie.
Zainwestowane ogólnie około 130k
Historia waluacji pod moim tagiem na dole.
Jak wygląda inwestycja i czy warto historycznie inwestować w #lego biorąc pod uwagę stopę zwrotu, inflację itd... tę opinię pozostawiam wam.
Kolejny update za kilka lat.
#legoshewiego #lego #inwestowanie #ciekawostki #pieniadze
źródło: Screenshot 2026-02-10 at 14-40-12 My LEGO Collection Shewie Rebrickable - Build with LEGO
Pobierz@Shewie: a możesz powiedzieć jaki był koszt bo jest estimated value aktualne zakładam, ale nie ma kosztu nabycia więc skąd możemy wiedzieć czy warto inwestować skoro nie mamy ROI :>
@Shewie: Może warto, tylko w jakim stopniu jesteś pewny tej ceny sprzedaży? Gdybyś był zmuszony upłynnić całość w ciągu roku? W ciągu miesiąca? Pytam całkowicie bez złych intencji. Nie wiem, jak wygląda obrót klockami na różnych portalach. Jeżeli masz jakiegoś białego kruka, ile zestawów miesięcznie realnie zmienia
Komentarz usunięty przez autora
Zestaw Bonusowy Manchester United podpisany przez autora zestawu i petera schmeichela, Brick Bank podpisany przez Jamiego Berarda, szefa designu Lego, jurora amerykanskiego Lego Masters, podpisany Lego Fishing Store, Lego London Bus, Ideas
źródło: Screenshot 2026-02-10 at 16-24-51 Photo - Google Photos
Pobierz