Aktywne Wpisy

galek +55
#ekonomia #pkb #gospodarka #pieniadze #gielda
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
Najbardziej śmieszne jest to, jak wszyscy zachwycają się wzrostem PKB w Polsce, uznając ten wskaźnik za wyznacznik bogactwa kraju, całkowicie ignorując fakt, że ten wskaźnik niewiele mówi. Zyski są bowiem w większości transferowane za granicę. W sytuacji, gdy nie mamy własnych firm i własnych marek, jesteśmy jedynie hubem produkcyjnym, w którym wytwarza się te produkty, podczas gdy
źródło: 1000009058
Pobierz
razdwatrzy55 +316
Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...

#samochody #motoryzacja #audi
✅ SQ7 – jeśli chcesz SUV-a o sportowych osiągach i nie liczy się spalanie.
✅ Q7 55 TFSI (2024) – jeśli szukasz wszechstronnego rodzinnego SUV-a, który jest nowocześniejszy, bardziej ekonomiczny i komfortowy.
@PaczeIokinka: no właśnie
230-250k z placu w wersji RS
Jak Cię stać na utrzymanie to SQ7.
@klefonafide: spalanie pewnie będzie podobne, pytanie tylko czy wystarczy Ci 300 coś koni czy nie. U mnie przeważyłaby chyba sprawa dłuższej grwarancji (jeżeli 2 lata młodsze będzie miało jej 2 lata więcej). Suva to brałbym jednak w dieslu, bo odwiedzanie stacji co chwila jest upierdliwe. Moim x5 40d właśnie zrobiłem trasę autostradową prawie 1000km na jednym baku (✌ ゚ ∀ ゚)
@krulkartonu: no właśnie to już blisko 300
@klefonafide: to czeka Cię wizyta na stacji co 400km...
@__MadCat: teraz na autostradzie mam zasięgu na 300 na pełnym baku, więc poprawa o 33% (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@ZlodziejBilonownic: prędzej mechaników ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@ZlodziejBilonownic: ale ja chcę do jazdy samochód
@__MadCat: otóż nie xD Mazda 3 BL 1.6 benzyna, 5 biegów i przy 140 km/h ma 4,5k rpm
@klefonafide: tego się nie spodziewałem XD
@congobongo: dlaczego?