Zastanawiam się na co dobrze płatnego można przebranżowić się z #korposwiat mając 27 lat na karku? Nie widzę w korporacji przyszłości i pieniędzy, piaskownica dla nieudaczników nic więcej. Myślałem o wojsku albo policji albo innej mundurowce tutaj nie ma problemów teraz żeby na start zarabiać te 8k na łapę, w korpo moim nie dojdę do tego nigdy mam teraz 5.5 a robię milion rzeczy. Rozważę wszystko studia, szkoły policealne może elektryk no cokolwiek #pracbaza #praca #januszebiznesu #niebieskiepaski #rozowepaski #studbaza
@MistrzKowalski: a co w korpo obozie nie trzeba wchodzić w cztery litery? Musisz latać na każde zawołanie a potem tyrasz do starości i dostajesz grosze. W mundurze po 25 latach masz normalnej wielkości emke i dostajesz bardzo dużą odprawę wielkości mieszkania w powiatowym
Nie widzę w korporacji przyszłości i pieniędzy, piaskownica dla nieudaczników nic więcej. Myślałem o wojsku albo policji albo innej mundurowce tutaj nie ma problemów teraz żeby na start zarabiać te 8k na łapę, w korpo moim nie dojdę do tego nigdy mam teraz 5.5 a robię milion rzeczy.
@HadrzanMosambista: jak w korpo nie umiesz w układy i nie akceptujesz dziwnych zadań to nie odnajdziesz się w mundurówce.
co w korpo obozie nie trzeba wchodzić w cztery litery? Musisz latać na każde zawołanie a potem tyrasz do starości i dostajesz grosze.
@HadrzanMosambista: masz wyższe stawki niż w wojsku i lepsze warunki pracy. Znasz kogoś w wojsku? btw, biuro ksiegowe w Częstochowie albo call center w Wawie to nie korpo.
@HadrzanMosambista: A co w ogóle robisz w tym korpo? Bo pensja to jedno, ale zamiana siedzenia w biurze na z-----------e "w terenie" w zimie to drugie. Nie lepiej by Ci było po prostu zmienić korpo na inne korpo?
@tellet: tylko, że w mundurze masz teraz z mieszkaniówka lekko 8k na rękę na start, plus dochodzi 13, masa dodatków, plus procentowa wysługa lat, ja tam uważam, że prywatne firmy to frajerzenie się jeśli chodzi o etat
w mundurze masz teraz z mieszkaniówka lekko 8k na rękę na start, plus dochodzi 13, masa dodatków, plus procentowa wysługa lat, ja tam uważam, że prywatne firmy to frajerzenie się jeśli chodzi o etat
@HadrzanMosambista: i relokacja do Giżycka albo Bartoszyc :) plus gnicie na pasku i spanie w kontenerze na poligonach. Zapomniałem jeszcze o mobbingu, który dotyka też oficerów.
#pracbaza #praca #januszebiznesu #niebieskiepaski #rozowepaski #studbaza
@HadrzanMosambista: tylko sprawdź czy potrafisz korzystać z wazeliny i masz jej duży zapas ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@HadrzanMosambista: jak w korpo nie umiesz w układy i nie akceptujesz dziwnych zadań to nie odnajdziesz się w mundurówce.
@HadrzanMosambista: masz wyższe stawki niż w wojsku i lepsze warunki pracy. Znasz kogoś w wojsku?
btw, biuro ksiegowe w Częstochowie albo call center w Wawie to nie korpo.
Nie lepiej by Ci było po prostu zmienić korpo na inne korpo?
Komentarz usunięty przez autora
@HadrzanMosambista: to znaczy, ze masz niskie stanowisko. Trzeba zmienić. Albo firmę albo stanowisko, bo firma się nie zmieni.
@kepak: za co jak zarabia grosze?
@kepak: i to ma byc startup? :) buhahahah
@HadrzanMosambista: odwróć kolejność i nawet ma sens
@HadrzanMosambista: i relokacja do Giżycka albo Bartoszyc :) plus gnicie na pasku i spanie w kontenerze na poligonach. Zapomniałem jeszcze o mobbingu, który dotyka też oficerów.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu