Wpis z mikrobloga

#flydesk #biurko #homeoffice #oszukujo
Mirki potrzebuje pomocy jak postąpić aby jakieś szanse na odzyskanie pieniędzy, otóż zamówiłem biurko elektryczne dla żony na stronie flydesk. Minał już około miesiać od zamówienia - na stronie informuja że dostawa w 14 dni, pisałem maila czy planuja wysłać - brak jakiejkolwiek odpowiedzi z ich strony próbowałem kontaktować sie telefonicznie ale jest ustawiony bot i każe pisać maile.
Nawet nie przyszło mi do głowy sprawdzić opinii jako że kupowałem tam kilka lat temu i wszystko przebiegło bez problemów i nadal z biurka jestem zadowolony. Na ten moment wygląda to jak zwykły scam.
Jak w takiej sytuacji postapić jeśli brak kontatku z dostawcą? Zgłosić na policje oszustwo czy są jakieś inne metody?
  • 3
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@daniel8112215: Jeśli płaciłeś przelewem to zwróć się do banku o chargeback w związku z niezrealizowaniem usługi/przesyłki. Jeśli kwota jest powyżej osiemset złotych to zgłoszenie na policję może skutkować rozpoczęciem czynności, poniżej to zazwyczaj umorzenie.
  • Odpowiedz
@Wiskoler_double: chargeback nie działa dla przelewów tylko dla kart a 800zl które wspominasz dotyczy kradzieży a nie oszustwa to jest ścigane nawet za 10gr.

OPie jeśli firma istnieje i nie trafiłeś na fake klona strony to ciśnij ich, zgłoś oszustwo i przejdź się do prawnika żeby Ci przygotował pisma wzywające do oddania hajsu
  • Odpowiedz